13 Μαΐ 2018

Μύκονος: διαλύουν στην ... θάλασσα το ναυάγιο του Little Seyma

Προπαραμονή Χριστουγέννων και το φορτηγό πλοίο «Little Seyma» με 12 άτομα πλήρωμα έχει προσαράξει στη νησίδα Τραγονήσι, νοτιοανατολικά της Μυκόνου, κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. 

Η επιχείρηση για την διάσωση των ναυτικών στέφθηκε με επιτυχία, αλλά το πλοίο άφησε το στίγμα του. Το τουρκικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, μετέφερε αλεύρι … Όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή..

 Όπως διαβάζουμε μια απίστευτα αντιθεσμική διαδικασία ακολουθείται για την συλλογή του ναυαγίου του βυθισθέντος "Little Seyma". Με απλά ελληνικά διαλύουν δηλαδή τα πλοίο εντός των υδάτων αντί να το περισυλλέξουν σε 2-3 τα πολύ κομμάτια, ως είθισται, με άμεσες επιπτώσεις τον πολλαπλασιασμό της ρύπανσης εντός του ύδατος. 

 Αυτό οφείλεται στο ότι, είτε το κάνουν γιατί δεν έχουν τα μέσα από πλευράς εξοπλισμού είτε διότι επιχειρούν να γλυτώσουν κόστος. Μια τέτοια διαδικασία πρέπει να έλθει άμεσα στην προσοχή των υπουργείων Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος και Τουρισμού, ειδικά σε μια περιοχή που βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και ενώ μπαίνουμε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. 

Οι "αμαρτίες" στην διαχείριση του ναυαγίου του "Little Seyma" όμως δεν σταματούν εδώ. Έχει προηγηθεί η μεταφορά του χύμα φορτίου ζωοτροφής 3000 τόνων που μετέφερε το πλοίο. με τρόπο που ελέγχεται για την αρμόζουσα διαδικασία, αφού είχε χαρακτηριστεί απόβλητο και είχε καταστραφεί στον βυθό. 

Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...