22 Μαΐ 2018

Ε.Ο.Α.Ε. Ν. συνάντηση με θέμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό είχε την Πέμπτη (17/05) αντιπροσωπεία του Ε.Ο.Α.Ε. Ν. Θέμα της πολύωρης συνάντησης ήταν το Μεταφορικό Ισοδύναμο και τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, και ο Α’ Αντιπρόεδρος Παντελής Λεγάτος, ενώ συμμετείχαν και συνεργάτες του Υφυπουργού Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν οι προτάσεις και επισημάνσεις του υπομνήματος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. , πάνω σε στοχευμένα ζητήματα για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, όπως: την πλατφόρμα, τον υπολογισμό του μοντέλου των εμπορευματικών μεταφορών, τους επιβάτες και τον μηχανισμό παρακολούθησης των τιμών. 

 Σύμφωνα με τον Υφυπουργό αρκετές από τις προτάσεις – επισημάνσεις του υπομνήματος έχουν γίνει ήδη αποδεκτές και τις μελετούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε να ενσωματωθούν στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που θα κατατεθεί. «Βασιζόμαστε σε σας, στον θεσμικό σας ρόλο και στην εμπειρία σας από την ουσιαστική και χρόνια γνώση της τοπικής αγοράς. 

Τα Επιμελητήρια σ’ αυτή τη διαδικασία είναι η αιχμή του δόρατος σ’ ότι αφορά τις επιχειρήσεις γιατί είναι η καρδιά της αγοράς» τόνισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. επεσήμανε : 

«Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια στην οποία έχουμε κάθε πρόθεση να συνεχίσουμε ως αρωγός ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις που υπάρχουν στη νησιωτική κοινότητα και να ολοκληρωθεί με επιτυχία παρ όλες τις δυσκολίες που θέτει το σύντομο της διαβούλευσης. Ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του Υπουργείου και των άλλων φορέων για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών της πατρίδας μας. 

Γι’ αυτό το λόγο ελπίζουμε ότι ο ΕΟΑΕΝ θα συμμετέχει θεσμικά στις διαβουλεύσεις για όλο το επιχειρηματικό μέρος της εφαρμογής του νομοσχεδίου, όπως επίσης σε όποιες επιτροπές λειτουργήσουν στο πλαίσιο της νησιωτικής πολιτικής" 

 Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για ένα νέο ραντεβού σε σύντομο χρονικό διάστημα με θέμα τις προδιαγραφές του μηχανισμού πληρωμών για τις επιχειρήσεις και κοινό στόχο να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό το πιλοτικό πρόγραμμα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο που βρίσκεται στην τελική φάση της διαβούλευσης

 Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...