11 Μαΐ 2018

Άνδρος: Συνάντηση φορέων για τη λήψη μέτρων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίαση για τη λήψη αποφάσεων με θέμα «Προγραμματισμός και λήψη μέτρων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2018» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, στο Δημαρχείο Άνδρου.

 Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας στη διαχείριση έκτακτων περιστατικών και η επίτευξη ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

Στη συνάντηση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου και του Σ.Ε.Δ.Α., της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Άνδρου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. 

Το «παρών» έδωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Θανάσης Δρόσος. 

 Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δράσεις πρόληψης και πυροπροστασίας, όπως ο έλεγχος των κρουνών και της πληρότητας των δεξαμενών, η επιτήρηση «ευπαθών περιοχών», η διάνοιξη και συντήρηση των δασικών δρόμων, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου. 

Ακολούθως, συζητήθηκαν θέματα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών του Σ.Ε.Δ.Α. και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας με τον Δήμο Άνδρου. 

Τέλος, στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα της ενεργοποίησης επιτροπών βόσκησης και επιτροπών ανεπιτήρητων ζώων. 

 Να σημειωθεί ότι σήμερα, Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας και αυτοψία των ζωνών πυροπροστασίας υψηλού κινδύνου και δρόμων πυροπροστασίας στην Άνδρο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, πυροσβεστών και εθελοντών δασοπυροσβεστών, παρουσία του κ. Δρόσου. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...