16 Μαΐ 2018

250.000 ευρώ για επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων της Τήνου

Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευές - συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Τήνου (Β’ φάση)», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος.

 Το έργο αποσκοπεί στην αποκατάσταση των φθορών και τη βελτίωση των σχολικών μονάδων του Δήμου, από πλευράς λειτουργικότητας και ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων και λοιπών χώρων.

 Η προγραμματική σύμβαση είναι διάρκειας 24 μηνών και βάσει αυτής, η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. 

Από την πλευρά του, ο δήμος Τήνου - ως φορέας υλοποίησης - αναλαμβάνει την ωρίμανση και κατασκευή του έργου. Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, μέχρι σήμερα, έχει εξασφαλίσει κονδύλι 10 εκατομμυρίων ευρώ, αποκλειστικά για έργα συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων, παρά το γεγονός ότι αυτά δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της. 

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, παρέχεται στους δήμους μια επιπλέον σημαντική πηγή χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων και την βελτίωση των συνθηκών παρεχόμενης εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...