11 Μαΐ 2018

18 παραγωγοί του Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

Με 18 παραγωγούς τοπικών προϊόντων από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (Σύρο, Τήνο, Νάξο, Άνδρο, Κέα, Πάρο, Σίκινο, Αστυπάλαια, Λέρο και Κάλυμνο) συμμετέχει στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Γαστρονομική Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. 

 Η έκθεση (τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, καθώς και του προέδρου του ΕΟΤ Χαράλαμπου Καρίμαλη) προβάλλει το τρίπτυχο Γαστρονομία - Τουρισμό – Πολιτισμό.

Έτσι, εκτός από την προώθηση των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, στοχεύει στην παρουσίαση του πολιτιστικού πλούτου και του τουριστικού ενδιαφέροντος των περιοχών που συμμετέχουν, αποτελώντας θαυμάσια ευκαιρία για την διασύνδεση του πρωτογενούς προϊόντος με αυτούς τους κλάδους με τρόπο διαδραστικό και χαρακτήρα παραδοσιακό. Επίσης, οι παραγωγοί έχουν την ευκαιρία χονδρικής και λιανικής πώλησης και πραγματοποίησης συναντήσεων Β2Β (Business to Business) με Έλληνες και ξένους αγοραστές.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην συγκεκριμένη έκθεση, με κύριο στόχο την προώθηση των εμπορικών σχέσεων των παραγωγών τροφίμων και ποτών των νησιών της, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να προκύψουν τα μέγιστα δυνατά εμπορικά οφέλη για τους παραγωγούς της, αλλά και να επιτευχθεί η προβολή, προώθηση και στήριξη του πρωτογενούς της τομέα, καθώς και η διασύνδεσή του με τον τουρισμό. 

Στην έκθεση συμμετέχει και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου (στρατηγικός συνεργάτης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), η οποία με την παρουσία του σεφ Γιώργου Δουληγέρη, έκλεψε την παράσταση ετοιμάζοντας και προσφέροντας στους επισκέπτες γεύσεις από τα νησιά.Στα χθεσινά εγκαίνια, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης που επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα και συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς των νησιών.

 «Είναι πλέον πασιφανές ότι εκτός του πρωταθλήματος που κατέχουμε στο τουρισμό, ο πρωτογενής τομέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου βρίσκεται σε σημείο ανάκαμψης, διεκδικώντας δυναμικά με τα εξαίρετα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας, να καταστήσουμε το Νότιο Αιγαίο γαστρονομικό προορισμό στη συνείδηση των επισκεπτών. Επενδύσουμε στην εξωστρέφεια και συμμετέχουμε σε κάθε πρωτοβουλία εντός και εκτός της χώρας μας, που μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαννετίδης. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...