13 Μαΐ 2018

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου για το 10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών

«10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών στη Σέριφο» Το Συμβουλευτικό Κέντρο (ΣΚ) Σύρου συμμετείχε στο 10ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε από τις 04 μέχρι τις 06 Μαΐου στη Σέριφο από τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα» και την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σερίφου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ). 

 Η φετινή θεματική του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στη βία κατά των γυναικών, ένα ζήτημα που είναι υπαρκτό σε όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές και τις κοινωνίες και πλέον αναγνωρίζεται ως ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, καθώς, άμεσα ή έμμεσα, επηρεάζει ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα ζητήματα και σημαντικές πτυχές σε σχέση με τη βία κατά των γυναικών (π.χ. εθνικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες, μύθοι και αλήθειες, δικτύωση και ευαισθητοποίηση κ.λπ.). 

Από τις εισηγήσεις των ομιλητριών και ομιλητών, όπως επίσης και από τη συμμετοχή του κοινού, αναδείχθηκε η ανάγκη υιοθέτησης μιας ευρύτερης οπτικής και μιας ολιστικής προσέγγισης με τις κατάλληλες συνεργασίες, όπου χρειάζεται, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ επιπλέον αναπτύχθηκαν και παράλληλες δράσεις/δραστηριότητες που πλαισίωσαν το συνέδριο αυτό.

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς που συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή του συνεδρίου, όπως επίσης τα ΜΜΕ και το κοινό που παρακολούθησε τις εργασίες του. 

 Αναγνωρίζοντας την ομολογουμένως μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και τον Σύλλογο Γυναικών Σερίφου «Ανδρομέδα», θα θέλαμε να τους συγχαρούμε για την επιλογή του θέματος του φετινού συνεδρίου. Ευελπιστούμε ότι το γεγονός αυτό θα αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών των νησιών. 

 Τονίζεται ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί σοβαρή έκφανση των έμφυλων ανισοτήτων και διακρίσεων και ότι χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες για την εξασφάλιση της ουσιαστικής ισότητας για όλα τα μέλη της κοινωνίας.

 Η βία κατά των γυναικών αποτελεί αποδοκιμαστέο και καταδικαστέο φαινόμενο και η εξάλειψή της αναμφισβήτητα προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή όλων μας! 

 Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Σύρου Διεύθυνση: Φολεγάνδρου 2, 84100 Ερμούπολη, Σύρος Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή, 08:00 - 16:00 Τηλέφωνο: 22810 76496 Fax: 22810 76497 E-mail: ermoupoli@isotita.gr 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πηγή : http://www.parosin.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...