19 Μαρ 2018

Cyclades Culture: Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 2018

Σειρά από δράσεις και πολιτιστικά γεγονότα έχει προγραμματίσει για τα νησιά των Κυκλάδων το Cyclades Culture για το 2018. Φέτος, δίνεται ώθηση σε μεγάλες διοργανώσεις που θα ταξιδέψουν σε περισσότερα νησιά και στηρίζονται επιμέρους εκδηλώσεις κάθε μορφής τέχνης και πνεύματος, άξιες να ψυχαγωγήσουν τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους επισκέπτες τους, στο πλαίσιο του πολιτιστικού τουρισμού. 

 Στόχος του Cyclades Culture να υπάρχουν όλο και περισσότερες δράσεις σε κάθε νησί. "Στόχος μας να είμαστε παντού!" αναφέρει η περιφερειακή σύμβουλος εντεταλμένη για θέματα πολιτισμού στις Κυκλάδες.

 Οι βασικοί άξονες του φετινού προγράμματος Cyclades Culture είναι: Πολιτισμός ήσσονος σημασίας Υποστηρίζονται δράσεις φορέων πολιτισμού οι οποίες στοχεύουν στην τόνωση της τουριστικής περιόδου σε τοπικό επίπεδο, αλλά και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης.

 Προκειμένου να ενδυναμώσουμε την έγκαιρη προετοιμασία των φορέων, έχουν ήδη εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο δράσεις ήσσονος σημασίας. Πολιτισμός υπερτοπικής σημασίας 

 Σε συνεργασία με τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που καλλιεργούν τον Πολιτισμό, υλοποιούνται προγράμματα υπερτοπικής σημασίας που σκοπό έχουν την διασύνδεση της πολιτιστικής προβολής με την τουριστική ανάπτυξη των νησιών. Πολιτιστική κληρονομιά 

 Είτε με πρωτοβουλία του Cyclades Culture είτε επικροτώντας πρωτοβουλίες φορέων για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών των Κυκλάδων, και τη διάδοσή της στους νέους, συνδράμει στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου τους. 

Εκτός από εκδηλώσεις, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ξεκινήσει την συνολική καταγραφή, αρχειοθέτηση και ταξινόμηση των λαϊκών παραδοσιακών μουσικών των Κυκλάδων, μετά από διεξοδική επιστημονική έρευνα. 

 Προώθηση καλλιτεχνικής δημιουργίας Σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού, προβάλλεται επιμελώς το παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν των νησιών, καθώς και οι διάφορες μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας που γεννώνται εκεί, καλλιεργώντας παράλληλα το πνεύμα της συλλογικότητας και της συνεργασίας.  

Επιστημονικά συνέδρια & δημιουργικά φεστιβάλ Υποστηρίζονται συνέδρια και άλλες διοργανώσεις με θεματολογία επιστημονική, κοινωνιολογική και εκπαιδευτική για την υποστήριξη του έργου των αντίστοιχων ιδρυμάτων καθώς και φεστιβάλ τέχνης αναγνωρισμένων φορέων.

 Η επιλογή συμμετοχής στη διοργάνωση τέτοιων δράσεων γίνεται με γνώμονα την ευρεία τους απήχηση και τη δυναμική τους. 

 Δείτε όλες τις δράσεις: 

Πηγή : www.naxostimes.g

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...