22 Μαρ 2018

Χωρίς δίπλωμα, κράνος και ζώνη ασφαλείας συνεχίζουν να οδηγούν στο Νότιο Αιγαίο

Η οδήγηση χωρίς δίπλωμα, χωρίς κράνος και χωρίς ζώνη ασφαλείας είναι η «τριάδα» των σοβαρότερων και πιο επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων που βεβαιώθηκαν (και) τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων. 

 Επίσης, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό στα θέματα Οδικής Ασφάλειας που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, τον δεύτερο μήνα του 2018, ο αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων παρέμεινε ίδιος με τον Φεβρουάριο του 2017, όπως ίδιος παρέμεινε και ο αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους. Έτσι, φέτος τον Φεβρουάριο, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, σημειώθηκαν 19 τροχαία ατυχήματα, έναντι 17 με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2017. 

Ειδικότερα, σημειώθηκαν: 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (ίδιος αριθμός με το 2017), 2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 6 το 2017) και 15 ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 9 το 2017). Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των δύο νομών τον Φεβρουάριο καταγράφηκαν 23 παθόντες, έναντι 21 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2017. Ειδικότερα, καταγράφηκαν: 2 θάνατοι (ίδιος αριθμός με το 2017), 2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 6 το 2017) και 19 ελαφρά τραυματίες (έναντι 13 το 2017). 

Επισημαίνεται ότι οι κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και οι παράγοντες που επιτείνουν τις συνέπειές τους είναι:

 *Η υπερβολική ταχύτητα *Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού 
*Η παραβίαση της προτεραιότητας
 *Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ 
*Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 
*Η οδήγηση χωρίς χρήση κράνους και προστατευτικής ζώνης 

 Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης 

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν 20.970 τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 511 παραβάσεις. 

Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες - επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν: 
*112 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού
 *96 για οδήγηση δίκυκλου χωρίς χρήση προστατευτικού κράνους 
*50 για οδήγηση αυτοκίνητου χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας 
*26 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση *25 για υπερβολική ταχύτητα 
*22 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας 

Ειδικότερα, για τις παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο συγκροτήθηκαν 74 κλιμάκια τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθηκαν 1.396 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 97 παραβάσεις. 

Επίσης, από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, 516 αφορούσαν επαγγελματικά αυτοκίνητα.Πηγή : (φωτό: autotriti.gr)

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...