21 Μαρ 2018

Κυκλαδία: Αφιέρωμα στα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής & φαντασίας

Στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου θεσμού της απογευματινής συνάντησης στο χώρο της Κυκλαδίας θα γίνει αφιέρωμα στα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας. 

 1) Από το Σκάκι στο Go 

 Την Παρασκευή 23 Μαρτίου στις 18:30, θα παρακολουθήσουμε μια παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής των επιτραπέζιων παιχνιδιών, από διάφορες περιοχές του κόσμου, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε "κλασσικά" παιχνίδια, όπως παράδειγμα το σκάκι, η ντάμα, go, πέττεια, shogi, mancala, hex, κ.α. Τι σχέση έχει ένας ελέφαντας και μια καμηλοπάρδαλη με το σκάκι? Ποιο είναι το αγαπημένο παιχνίδι των Ίνκας και τί έπαιζε ο Αχιλλέας με τον Αίαντα? Ποιο ήταν το παιχνίδι που απεικονίζονται να παίζουν ο Αχιλλέας με τον Αίαντα σε ένα διάλειμμα του τρωικού πολέμου και πώς παίζεται? Πώς κατέληξε μια παραλλαγή του ίδιου παιχνιδιού να παίζεται από τους Βίκινκς? Ποιο παιχνίδι χρησιμοποίησαν επιτιθέμενοι και αμυνόμενοι για να διευθετήσουν αναίμακτα την εισβολή στην Μαγαδασκάρη? Πώς παίζεται το αγαπημένο παιχνίδι των Ίνκας, που ακόμα και σήμερα είναι από τα πιο δημοφιλή στη Νότια Αμερική? 

Ελάτε να μάθουμε και να παίξουμε! 

 Συγκεκριμένα για το σκάκι, έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον κ. Γιώργο Κορρέ έναν δυνατό σκακιστή και εκπαιδευτικό που μένει και εργάζεται στην Νάξο. 

Ο κ. Κορρές θα μας μιλήσει για το γνωστό παιχνίδι. Περισσότερες πληροφορίες για την συνάντηση της Παρασκευής 


 2) Πρωταθλήματα Jungle Speed & Time's Up! 

 Το Σάββατο 24 Μαρτίου από τις 16:00 ως τις 20:00 θα γίνουν δύο πρωταθλήματα σε παιχνίδια όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι, χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία. 

Το πρώτο απαιτεί αντανακλαστικά και ταχύτητα, το δεύτερο είναι ιδανικό για τους μικρούς παίκτες και τις οικογένειες. 

Οι νικητές των διαγωνισμών θα κερδίσουν επιτραπέζια παιχνίδια από την Κάισσα! Παράλληλα κάθε παρέα μπορεί να δοκιμάσει τις ικανότητές τις σε μια σειρά από επιτραπέζια παιχνίδια. 

 3) Board Game Club 

 Την Κυριακή 25 Μαρτίου, και κάθε Κυριακή από 16:00 ως 19:00 χωριζόμαστε σε παρέες και παίζουμε Alhambra, Catan, Bluff, Bohnanza, 6 Nimmt, Rage, Dixit, Guillotine, Battlestar Galactica, Yogi, Dobble, Game of Thrones, Rummy, Munchkin, Souvlaki Wars και πολλά άλλα... Είσοδος ελεύθερη και τις τρεις μέρες 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...