14 Μαρ 2018

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την διασύνδεση νησιών των Κυκλάδων με το σταθμό της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Εγκαινιάζεται την προσεχή Δευτέρα 19 Μαρτίου η Α’ Φάση του σπουδαίου σε σημασία έργου διασύνδεσης νησιών των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό διασυνδεδεμένο σύστημα υψηλής τάσης, μέσω υποβρυχίων καλωδίων που συνδέουν τα νησιά με το σταθμό της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η περιβόητη διασύνδεση των Κυκλάδων είναι ένα τεχνικά σύνθετο έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις εξασφαλίζοντας την αξιόπιστη, οικονομική και επαρκή τροφοδότηση των νησιών Σύρου, Πάρου, Τήνου, Μυκόνου και Νάξου με ηλεκτρική ενέργεια για τα προσεχή 30-40 χρόνια.

Η Α΄ φάση περιλαμβάνει τη σύνδεση της Σύρου με το Λαύριο καθώς και με τα νησιά Πάρο, Μύκονο και Τήνο με αντίστοιχα καλώδια, η οποία ολοκληρώθηκε προ ημερών εκτός από την περίπτωση της Τήνου, ζήτημα το οποίο πρόκειται να διευθετηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη τα παλιά πετρελαϊκά εργοστάσια των νησιών έχουν τεθεί σε ψυχρή εφεδρεία. 

 Όπως σας είχε ενημερώσει το cyclades24 εδώ και δύο μήνες, λόγω της σπουδαιότητας του έργου, τα εγκαίνια εξέφρασε ενδιαφέρον να τελέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα των Κυκλάδων στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής ημέρας.

 Στην τελετή των εγκαινίων αναμένεται να παραβρεθούν τόσο ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, όσο και ο ομόλογός του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Χατηζαργυρίου. Εξαιρετικά πιθανό είναι να παραβρεθεί και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. 

 Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα εγκαίνια της Α’ Φάσης του έργου δεν αφορούν μόνο την Σύρο, αλλά και την Πάρο, την Μύκονο και την Τήνο, ωστόσο θα τελεσθούν από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων που σε επίπεδο διασύνδεσης, αποτελεί νησί κόμβο. 

Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...