20 Φεβ 2018

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια - Ποιες περιοχές θα πλήξει

φωτο γιάννης Μποφίλιος
Για εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων και χιονοπτώσεων προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε. Πιο αναλυτικά, προβλέπεται επιδείνωση από αργά το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και από τα δυτικά-νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. 

 Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: 

 Την Τρίτη (20-02-2018) Α. Κατά διαστήματα το Ιόνιο, η Δυτική και νότια Πελοπόννησος και πιθανόν η Δυτική Στερεά, η Ήπειρος και η Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια). Βαθμιαία τα Δωδεκάνησα και πιθανόν οι Κυκλάδες. Από το βράδυ, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η κεντρική Στερεά και η Θεσσαλία. Β. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς. 

 Την Τετάρτη (21-02-2018) Κατά διαστήματα το Ιόνιο, η Δυτική και νότια Πελοπόννησος, η Δυτική Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη (κυρίως η δυτική και νότια), τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν οι Κυκλάδες και η κεντρική Μακεδονία. Από το μεσημέρι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και πιθανόν η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία. Β. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νωρίς το πρωί και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς. 

 Την Πέμπτη (22-02-2018) Α. Θα διατηρηθούν αρχικά τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές αλλά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

 Ο καιρός στις Κυκλάδες την Τρίτη Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Τρίτη στα νησιά των Κυκλάδων θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τα δυτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...