16 Δεκ 2017

ΠΝΑΙ: Και δανειστική βιβλιοθήκη στην Νάξο

Το... δανείζεσθαι εστί φιλοσοφείν λένε… Και δεν έχουν άδικο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για βιβλιοθήκες και δη δανειστικές. Βλέπετε, οι βιβλιοθήκες είναι ένα ζωντανό κύτταρο γνώσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού και θα είναι κρίμα να περιοριστεί μέσα σε τέσσερις τείχους. 

Ειδικά, όταν η αποστολή της είναι να προσφέρει πρόσβαση στη γνώση, να αναπτύξει τη φιλαναγνωσία και να βοηθήσει στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

 Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται το κίνημα των δανειστικών βιβλιοθηκών και η Νάξος είχε στο παρελθόν τμήματα από την πάλαι ποτέ Δημοτική ενώ τόσο στην Απείρανθο (βλ «Νίκος Γλέζος») όσο και στο Φιλώτι (Βιβλιοθήκη «Γιώργου Ανωμερίτη») μπορεί κανείς να δανειστεί βιβλίο… Τώρα; 

Τώρα έρχεται και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να κάνει την υπέρβαση… Και όπως διαβάζουμε στην προσωπική ιστοσελίδα της Κατερίνας Σιδερή (σ.σ. εργάζεται στην Περιφέρεια αλλά είναι και από τις πρωτοπόρους των δράσεων πολιτισμού στο Δήμο και την Περιφέρεια) «Μικρές δανειστικές βιβλιοθήκες θα βρείτε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου και σε αρκετά χωριά του νησιού μας!

 Μέσα σε αυτές υπάρχουν βιβλία τα οποία μπορείτε να πάρετε δωρεάν και να τα διαβάσετε. Κατόπιν τα επιστρέφετε για να τα πάρει και κάποιος άλλος. 

 Αν έχετε δικά σας βιβλία, που τα έχετε διαβάσει, αφήστε τα σε μία από τις μικρές βιβλιοθήκες!» Ας ακολουθήσουμε αυτή τη κίνηση. Μόνο καλό κάνει
Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...