22 Δεκ 2017

Δήμος Άνδρου Μετατροπή των εγκαταλελειμμένων αναβαθμίδων σε πράσινες υποδομές

Εκτάσεις γης με εγκαταλελειμμένες αναβαθμίδες (αιμασιές), με σκοπό να καλλιεργηθούν εκ νέου αναζητά ο Δήμος Άνδρου στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE16 CCA/GR/000050 «Μετατροπή των εγκαταλειμμένων τοπίων αναβαθμίδων σε πράσινες υποδομές μέσω συμμετοχικής επιστασίας γης για καλύτερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή». 

 Η πρόταση του Δήμου μας γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και έχει στόχο την αποκατάσταση και επανακαλλιέργεια εγκαταλελειμμένων χωραφιών για την καλύτερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. 

 Όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση που απευθύνει ο Δήμος Άνδρου «θα δοθεί έμφαση στην καλλιέργεια τοπικών ποικιλιών με σύγχρονες μεθόδους, με σκοπό την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας».

 Από τους ιδιοκτήτες ζητείται η παραχώρηση της χρήσης εκτάσεών τους στο πρόγραμμα για περίοδο συνολικά 10 ετών, προκειμένου να συντηρηθούν και να καλλιεργηθούν για τους σκοπούς του. 

 Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση θα γίνει με συμφωνητικά που θα διασφαλίζουν πλήρως τα δικαιώματα των ιδιοκτητών γης. Η επιλογή των εκτάσεων που θα αξιοποιούνται θα γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τα εξής κριτήρια: τον τύπο και την κατάσταση των αναβαθμίδων, την προσβασιμότητα και την καταλληλότητα του αγρού. 

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν αναλυτικά την πρόσκληση μέσω του παρακάτω συνδέσμου: http://www.andros.gr/gr/dimos/anakoinoseis-proskliseis/384--2017-15.html

Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...