16 Δεκ 2017

Κουφονήσια: Βγαίνουν οριστικά από την λίστα των άνυδρων νησιών

Από τον Νοέμβριο του 2014 τα Κουφονήσια έχουν μπει σε μία νέα εποχή… Κι αυτό γιατί τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα αφαλάτωσης, δυναμικότητας παραγωγής και διάθεσης 600 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα. Κίνηση που έδωσε το δικαίωμα στα Κουφονήσια να αποκτήσουν αυτονομία όσον αφορά στην επάρκεια σε ποιοτικό πόσιμο νερό. 

Όμως, η αύξηση της επισκεψιμότητας στα Κουφονήσια είχε ως συνέπεια την ανάγκη για περισσότερο νερό…

 Και τον περασμένο Οκτώβριο διαβάσαμε ότι εγκρίθηκε η επέκταση της χωρητικότητας στην υφιστάμενη μονάδα αφαλάτωσης κατά 100 κυβικά την ημέρα… και σήμερα; Σε λιγότερο από τρεις μήνες όπως προβλέπονταν από την συμφωνία έχουμε την ολοκλήρωση της επέκτασης με προϋπολογισμό της τάξης των 74.000 ευρώ…

 Και όπως διαβάζουμε στην προσωπική ιστοσελίδα του προέδρου της Κοινότητας κου Αντώνη Κωβαίου: Με την αναβάθμιση που πετύχαμε από σήμερα η μονάδα αφαλάτωσης Κουφονησίου παράγει 700 κυβ/24ωρο. 

Τον Νοέμβριο του 2014 που θέσαμε σε λειτουργία την Μονάδα Αφαλάτωσης Κουφονησίου, γυρίσαμε οριστικά σελίδα στον τομέα της ύδρευσης, βγαίνοντας οριστικά από την λίστα των άνυδρων νησιών. 

Οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες υδροδότησης του νησιού μας, λόγω τουρισμού, επέβαλαν την περεταίρω αναβάθμιση της Μονάδας Αφαλάτωσης, στα πλαίσια μιας άμεσης και προσωρινής λύσης.

 Η οποία επετεύχθη με ενέργειες της Δ. Κοινότητας Κουφονησίων, της δημοτικής αρχής (με την ολοκλήρωση των πολύμηνων γραφειοκρατικών διαδικασιών) και την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας. Συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια για επάρκεια σε ποιοτικό νερό. 

 ΟΛΟΚΛΗΡΏΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 600 m3/24h ΣΤΑ 700 m3/24h Συνολικού Ποσού 74.152,00 € που θα χρηματοδοτηθεί εξ'ολοκλήρου από το Υπουργείο Ναυτιλίας...» 
 Δράσεις 
 Όμως, δεν είναι μόνο αυτό.. Πριν από μερικές ημέρες είχαμε την παραλαβή τριών νέων αντλιών λυμάτων…. Κίνηση που θεωρείται απαραίτητη για την απρόσκοπτη λειτουργία των κεντρικών αντλιοστασίων του δικτύου Βιολογικού Καθαρισμού. 

Και βέβαια το μεγάλο στοίχημα είναι (σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή) να ανατεθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση που απαιτείται, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, για την εξεύρεση χρηματοδότησης προμήθειας μιας νέας Μονάδας Αφαλάτωσης 600 κυβ/24ωρο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ενόψει των επόμενων χρόνων… 

Και τέλος; Σε επίπεδο πολιτισμού κάθε Σάββατο στον νέο πολυχώρο του νησιού (σ.σ. κάτω από τις εξέδρες του γηπέδου 5χ5) λειτουργεί και κάτι σαν αίθουσα προβολής… Κοινώς οι κάτοικοι του νησιού παρακολουθούν ταινίες όπως το "Interstellar" και η «Δουνκέρνη» … Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...