13 Δεκ 2017

Αμοργός: διεκδικούμε «ζωή και αξιοπρέπεια»

Δυναμικό παρών σε μία ακόμη κινητοποίηση δίνουν τα μέλη των «Ενεργών Πολιτών Αμοργού» και με δεδομένο ότι έχουμε την αυριανή (14/12) πανελλαδική απεργία…

 Με τα προαπαιτούμενα να έρχονται ώστε να κλείσει μία ακόμη αξιολόγηση και να βρεθούμε ενώπιον ενός ακόμη μνημονίου από την Αμοργό ακούμε ένα ηχηρό «Όχι» στον Εργασιακό Μεσαίωνα και διεκδικούν τι άλλο από «Ζωή και Αξιοπρέπεια»… 

Και ξέρετε; Ακούγεται ειρωνικό αλλά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πολύ απλά να μιλάμε για διεκδίκηση στην αξιοπρέπεια της καθημερινότητάς μας… 

Και βέβαια καλούν σε φυσική παρουσία όλων αύριο το μεσημέρι (11:00) έξω από το Δημαρχείο του νησιού…

 Ας δούμε αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη των «Ενεργών Πολιτών Αμοργού» που έχει τίτλο «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα και διεκδικούμε Ζωή και αξιοπρέπεια…» 

 Η 3η αξιολόγηση προωθεί με κυβέρνηση Ε.Ε. .ΔΝΤ και κεφάλαιο αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την νησιωτική Ελλάδα. 

 Συνεχίζεται κι εντείνεται η φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

Προβλέπεται να εισπράξουν 950εκατ. επιπλέον από φόρους το 2018, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ ήδη επιτίθεται στην βιωσιμότητα μικρό επιχειρήσεων και κατοίκων των νησιών. Μειώνονται ακόμη περισσότερο οι δαπάνες κατά 8% στην κοινωνική πρόνοια, 28% στα νοσοκομεία και 32% στις συγκοινωνίες. 

Έρχονται νεες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα (3τεκνοι ,πολύτεκτοι) και μέχρι 40% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. 

Το ΕΚΑΣ από 320εκατ.το 2017,πάει στα 80 εκατ. Το 2018 και καταργείται το 2019! Εντατικοποιείται ο ρυθμός εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών (ΔΕΗ, νερό). 

 Προβλέπεται το κλείσιμο του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αμοργό επομένως και το ξεσπίτωμα των εργαζομένων που δουλεύουν εκεί. Προετοιμάζονται μαζικές απολύσεις συμβασιούχων. 

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες, ήδη συμβαίνουν στο νησί μας. 

Η υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία. Πρακτικά πλέον απαγορεύετα ηι προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : 

Να διαγραφεί το χρέος για να μην πληρώνουμε με τη ζωή μας διεθνείς τοκογλύφους ! 

 Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών. 

 Κανένα καινούργιο εμπόδιο στην προκύρηξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων.

 Κανένα άλλο τσεκούρωμα σε υγεία ,παιδεία, μισθούς και συντάξεις.

 Μόνιμη και σταθερή δουλεία και εργασιακά δικαιώματα για όλους. 

 Κατάργηση του ΦΠΑ 24% στα νησιά 

 Κατάργηση όλων των αντισυνταγματικών φόρων (ΕΝΦΙΑ και λοιπών χαρατσιών) 

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. 

 Αύξηση του αφορολόγητου ώστε να μην πλήττει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

 Στήριξη των αγροτών στα νησιά. 
 ΚΑΛΟΥΜΕ : Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αυτονόητα, Πέμπτη 14/12/2017 και ώρα 11.30πμ έξω από το Δημαρχείο Αμοργού, στηρίζοντας την Γενική Απεργία. .

 Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...