16 Νοε 2017

Στην ErgoMarathon Expo 2017 το Serifos Sunset Race.

Στην εξειδικευμένη έκθεση ErgoMarathon Expo 2017 συμμετείχε για 3η συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών για την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού.

 Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου φιλοξενήθηκαν τα εξής 18 σημαντικά αθλητικά δρώμενα που πραγματοποιούνται σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα: Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, Kos City Run, Patmos Revelation, Cyclades Trail Cup, Amorgos Trail Challenge, Andros Trail Race, DonousaTrail Running, Ios Trail Race, Naxos Trail Race, Syros City Trail, Tinos Challenge extreme edition, Folegandros Sunset Trail, Trail Swim Run Milos & Kimolos, Ημιμαραθώνιος Άνδρου-Δρόμος Αφανούς Ναύτη, Road Race Antiparos, Serifos Sunset Race, Tinos Running Experience και Santorini Experience, με το σχετικό πληροφοριακό υλικό να γίνεται ανάρπαστο! 

Η ErgoMarathonExpo πραγματοποιήθηκε από τις 9 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου στο κλειστό στάδιο TaeKwonDo Παλαιού Φαλήρου και διεξήχθη παράλληλα με τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των δρομικών αγωνισμάτων. 

Στη φετινή διοργάνωση, συμμετείχαν περισσότεροι από 160 εκθέτες ενώ οι επισκέπτες εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 70.000. «Τρέχουμε για τον Τουρισμό» Την πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με σύνθημα «Τρέχουμε για τον Τουρισμό» στήριξε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο του 35oυ Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Έτσι, στη διαδρομή των 5 χλμ. έτρεξαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου, μαζί με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα, την Γ.Γ Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, τον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνο Τσέγα και στελέχη του Υπουργείου.«Αποτελεί κορυφαία μας προτεραιότητα η ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού και η ενίσχυση του τουριστικού πακέτου του Νοτίου Αιγαίου με εναλλακτικά προϊόντα. 

Τόσο οι Κυκλάδες, όσο και τα Δωδεκάνησα φιλοξενούν σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες μας βοηθούν να εδραιώσουμε το αθλητικοτουριστικό προφίλ του Νοτίου Αιγαίου. Ήδη νησιά, όπως η Ρόδος έχουν καταφέρει να αναγνωρίζονται ως προορισμοί μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. 

Έχουμε βάλει στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και συνεχίζουμε άοκνα την προσπάθεια» δήλωσε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαριέτα Παπαβασιλείου

 Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...