14 Νοε 2017

Μύκονος "Κλειστόν" από χθές έως τέλος του μήνα το αεροδρόμιο

Η Fraport Greece το πήρε απόφαση. Ήρθε η ώρα για να πραγματοποιήσει τις εργασίες εκσυγχρονισμού, στο πλαίσιο του «master Plan» για τον εκσυγχρονισμό των 14 αεροδρομίων… Και η αρχή γίνεται με τη Μύκονο καθότι από σήμερα 13 Νοεμβρίου και έως την 29η Νοεμβρίου το αεροδρόμιο του νησιού θα μείνει κλειστό.

 Και με δεδομένο ότι στο Νότιο Αιγαίο η σεζόν ολοκληρώνεται θέλει να είναι έτοιμη για τη νέα χρονιά. Κι έτσι η Μύκονος κάνει την αρχή πριν ακολουθήσουν τα αεροδρόμια σε Σαντορίνη, Ρόδο και Κω με τις ανάγκες να είναι σημαντικές στα τέσσερα αυτά αεροδρόμια… 

Άλλωστε, κάθε ημέρα που περνάει είναι εις βάρος της. Οπότε και θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα από τη συρρίκνωση της αξίας των αεροδρομίων… Κι από τη στιγμή που το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών προχώρησε στην έγκριση των 14 Master Plan, άμεσα ξεκίνησαν τα έργα της κοινοπραξίας Fraport – Greece από το αεροδρόμιο της Μυκόνου. 

Το αεροδρόμιο της Μυκόνου, φέτος καταγράφει αύξηση 33,6% των αεροσκαφών που εξυπηρετεί και 19,3% των επιβατών, θα παραμείνει κλειστό όπως αναφέραμε έως τα τέλη του ίδιου μήνα. Το κλείσιμό του κρίθηκε απαραίτητο, καθώς απαιτούνται το πλήρες ξήλωμα του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης και η εξ ολοκλήρου εκ νέου επίστρωσή του. 

Καθώς το μέγεθός του είναι μικρό, δεν είναι δυνατή η τμηματική του αντικατάσταση. 

 Το πλήρες σχέδιο για τη Μύκονο θα συνεχίσει με την επέκταση κατά 50% και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού (αύξηση της συνολικής έκτασης σε 13.350 τ.μ.) με ανέγερση νέου τμήματος αεροσταθμού, νέο πυροσβεστικό σταθμό, αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, αύξηση των σταθμών Check-in από 12 σε 16 και των πυλών από 6 σε 7.

 Το έργο εντάσσεται στις συνολικές επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ σε έργα ανάπτυξης έως το 2012 που η Fraport Greece έχει δεσμευθεί πως θα υλοποιήσει. 

 Σύμφωνα με τη Fraport, ήδη στη Μύκονο έχουν πραγματοποιηθεί 327 μικρότερα έργα, από τα οποία 23 αφορούσαν σε έργα φωτοσήμανσης, 46 σε δομικά έργα, 100 σε ηλεκτρολογικά έργα και 158 σε υδραυλικά και μηχανολογικά έργα. 

 Όταν ολοκληρωθούν οι βελτιώσεις, σύμφωνα με την Fraport Greece, θα υποστηριχθεί η αύξηση της αεροπορικής κίνησης στη Μύκονο για τα επόμενα 20 χρόνια. 
Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...