15 Νοε 2017

Μιχάλης Τουλούπης: «Μας απαξιώνουν για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα»

Στάση αναμονής κρατούν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων τετράτροχων, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να υπερασπίσουν τις επιχειρήσεις τους, όπου έχουν επενδύσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ. 

 Αυτό δήλωσε στο naxostimes.gr ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών Νάξου Μιχάλης Τουλούπης, που μαζί με άλλους επιχειρηματίες τόσο της Νάξου, όσο και άλλων νησιών των Κυκλάδων, συμμετείχε χθες στην - επιτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε - κινητοποίηση του κλάδου, χωρίς ωστόσο να μένει ικανοποιημένος από τα όσα τους είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών κ. Βούρδας. 

Σύμφωνα με τον κ. Τουλούπη, το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, γι’ αυτό και όσα αναφέρονται σε αυτό για τα τετράτροχα οχήματα είναι ατεκμηρίωτα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εμμονή» του κ. Σπίρτζη. «Ψάχνουν να βρουν τρόπους να σταματήσουν την ενοικίαση αυτών των οχημάτων. Κάποια συμφέροντα προσπαθούν εδώ και χρόνια να σταματήσουν τα τετράχρονα [...] 

Παίρνουμε “πίτα” από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, αυτό είναι το πρόβλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Τουλούπης και πρόσθεσε ότι τεκμηριωμένα και με συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία (εν προκειμένω της Τροχαίας) οι επιχειρηματίες τετράτροχων αντέκρουσαν τα επιχειρήματα περί επικινδυνότητας των οχημάτων και πρόκλησης τροχαίων.

 Επιπλέον, υποστήριξε ότι ακόμη και υπηρεσιακά στελέχη των αρμόδιων υπουργείων ήταν «αδιάβαστα» και δεν γνώριζαν ευρωπαϊκές οδηγίες, που δικαιώνουν τον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο. 

Έναν τεράστιο κλάδο, που τον απαρτίζουν μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που παραμένουν βιώσιμες (παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση) και απασχολούν πανελλαδικά χιλιάδες εργαζόμενους. 

«Μας απαξιώνουν στα καλά καθούμενα, αλλά είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της κοινωνίας. Νομικά έχουμε δίκιο και αν το περάσουν σαν νομοθεσία, θα καταπέσει, θα πάμε στα δικαστήρια» επισήμανε ο κ. Τουλούπης, που αύριο θα παραστεί στην Επιτροπή της Βουλής όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, ενώ θα ενημερώσει και τον βουλευτή κ. Λαζαρίδη, εισηγητή στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, σχετικά με τις θέσεις του κλάδου του.

 Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...