16 Νοε 2017

Κρουαζιερόπλοιο για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

Ξεκινάμε από τα καλά νέα γιατί το έχουμε και ανάγκη μετά από ένα 48ωρο τρέλας και ειδήσεων σε …μαύρο φόντο. Ένα πραγματικό θαύμα έγινε στην περιοχή της Μάνδρας. Ένας από τους αγνοούμενους, ένας άνδρας 67 ετών βρέθηκε ευτυχώς ζωντανός. 

Ο άνθρωπος κατάφερε να επιβιώσει επί περισσότερες από 24 ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά. 

Ο 67χρονος δεν υπέστη σοβαρά τραύματα. Δεν μπορούσε ωστόσο να βγει από το αυτοκίνητο καθώς είχαν “φρακάρει” πόρτες και παράθυρα από μπάζα και κλαδιά. 

Οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν λίγα λεπτά πριν τις 12:00 το μεσημέρι. Δυστυχώς η αγωνία δεν έχει τέλος. Αγνοούνται ακόμη πέντε άτομα. Επίσημα η Πυροσβεστική “δίνει” ως αγνοούμενο και έναν άνδρα 50 ετών που δυστυχώς όλα δείχνουν ότι έχει χάσει τη ζωή του στο σπίτι του στην περιοχή Γεφυράκι της Νέας Περάμου. 

Η λίστα των αγνοουμένων περιλαμβάνει ακόμη έναν ηλικιωμένο ο οποίος αναζητείται στο σπίτι του στο Παλαιοχώρι Μάνδρας και τρεις οδηγούς φορτηγών και ΙΧ αυτοκινήτων. 

Οι οδηγοί, σύμφωνα με αναφορές των συγγενών τους, τελευταία φορά βρίσκονταν στην περιοχή που είναι οι καντίνες στην παλιά εθνική οδό Μάνδρας-Θήβας. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά και τα φερτά υλικά. Κρουαζιερόπλοιο για τους άστεγους Και από τα καλά νέα πάμε σε μία λύση που έρχεται από τη … θάλασσα. Κι αυτό γιατί το κρουαζιερόπλοιο "Aegean Queen" διέθεσε η εταιρία Optimum Shipmanagment Services, για ενδεχόμενη προσωρινή στέγαση κατοίκων που έμειναν άστεγοι στις περιοχές των δήμων Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων, οι οποίες επλήγησαν έντονα από τη χθεσινή κακοκαιρία.

 Η ιδέα ανήκει στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε επικοινωνία με στελέχη της εν λόγω εταιρείας που προσφέρθηκε, και καλώς έκανε, να διαθέσει το πλοίο, το οποίο έχει 364 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 914 άτομα. 

 Ήδη έχουν ενημερωθεί οι δήμαρχοι των τριών περιοχών για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες υδροδότησης των δήμων. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή εκφράζουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών και παραμένουν στη διάθεση των δημοτικών Αρχών για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.  

Πηγή :https://www.naxospress.gr/ Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...