14 Νοε 2017

Αιγαίο: Η ώρα των κινητοποιήσεων για το ΦΠΑ έφτασε

Σε κινητοποίηση προχωρά σήμερα ο Δήμος Ικαρίας στο πλευρό όλων των κατοίκων του νησιού, καθώς τα εργατικά Κέντρα Σάμου και Μυτιλήνης ζητούν να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά. 
Στην Ικαρία η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ευδήλου στις 7 το απόγευμα. Του Μαρίνου Γκασιάμη Ο Δήμος Ικαρίας με την μακρόχρονη κληρονομικά φιλολαϊκών κινητοποιήσεων δεν θα μπορούσε να είναι απών από μια τέτοια δράση.

 Η σημερινή κινητοποίηση, μάλιστα, είναι απλά προάγγελος της κινητοποίησης που θα γίνει σε διάφορα νησιά του Αιγαίου στις 22 Νοεμβρίου. Όπως είχε χαρακτηριστικά πει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος του νησιού: «Σ’ αυτή τη φοροεπιδρομή και επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και εισοδήματα έρχεται να προστεθεί, σε ότι αφορά τους κατοίκους των νησιών μας και η κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ. 

Το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά μας καθιερώθηκε, με απόφαση της Βουλής, μετά από επίμονους διεκδικητικούς αγώνες των νησιωτών και πιέσεις στην Κυβέρνηση Ζολώτα και στη Βουλή, ως ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα μιας σειράς αρνητικών παραγόντων που συνεπάγεται η «νησιωτικότητα» και πριν απ’ όλα το αυξημένο κόστος διαβίωσης στις νησιωτικές περιοχές λόγω, μεταξύ άλλων, του συνεχώς αυξανόμενου κόστους μεταφοράς, ανθρώπων και προϊόντων». 

 Το Newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο της Ικαρίας Στέλιο Σταμούλο, οποίος μας είπε σχετικά τα εξής: «Έχει ληφθεί απόφαση από τα Εργατικά Κέντρα Σάμου και Μυτιλήνης για σήμερα και συμμετέχουμε. Να σκεφτείτε για παράδειγμα πως με το ΦΠΑ που έχουμε τα καύσιμα 20 και 30 λεπτά παραπάνω από ότι στις μεγάλες πόλεις. 

Αυτό είναι ένα μέγεθος για να καταλάβετε το πρόβλημα των νησιών. Λόγο αυτής της κατάστασης προκύπτει τεράστια διαφορά σε όλα τα είδη. Όσοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτό τον βράχο ακόμα, δεχόμαστε αυτή την περίεργη πολιτική ισοπέδωσης. Δεν λαμβάνετε υπόψη η ούτως ή άλλως επιβαρυμένη αγορά των προϊόντων λόγω της μεταφοράς. 

Σας λέω ότι έτσι κι αλλιώς ότι προμήθεια και αν γίνεται στο νησί μας, βέβαια αυτό ισχύει στα μεγάλα νησιά, είναι επιβαρυμένο πάρα πολύ που χρεωνόμαστε για την μεταφορά των προϊόντων. 

Θα υπάρξει και άλλη κινητοποίηση που οργανώνεται και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια, όλου του Αιγαίου, στην οποία επίσης θα συμμετέχουμε σαν Δημοτική Αρχή. Αύριο έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο και θα το βάλουμε ως θέμα για να πάρουμε απόφαση να συμμετέχουμε σαν Δήμος. Είναι προγραμματισμένη για τις 22 του Νοέμβρη. 

Θα συμμετέχουμε και σε αυτή όπως και στην σημερινή καθώς θεωρήσαμε υποχρέωσή μας στη βάση της πολιτικής του Δήμου μας να συμμετέχουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που στόχο έχουν και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και για αυτό δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμέτοχοι σε αυτοί την προσπάθεια». 

Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...