17 Νοε 2017

Ανάπτυξη γεωτουρισμού στη Νάξο προτείνει ο ομότιμος καθηγητής, Νίκος Σκαρπέλης

Ο ομότιμος Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σκαρπέλης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στις 22 Οκτωβρίου, παρουσία βουλευτών και δημοτικής αρχής, με θέμα: 

"Η Γη της Νάξου, τα ορυκτά και η σημασία τους", παρουσίασε και προτάσεις - σκέψεις για την ανάπτυξη γεωτουρισμού στη Νάξο. Με αφορμή την πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη θεματικού - εναλλακτικού τουρισμού, όπως δήλωσε ο κ. Σκαρπέλης στο Cyclades Voice, επικοινώνησε με τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Κατσαρά, για να τον ενημερώσει..Ο ομ. καθηγητής, Νίκος Σκαρπέλης, που εργάστηκε για την αναβάθμιση του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου, σχετικά με την ανάπτυξη γεωτουρισμού στο νησί, επισημαίνει, ότι:

 Η Νάξος συνδυάζει: πανέμορφο τοπίο, μακρά ιστορία και λαϊκή παράδοση, πλούσια γεωποικιλότητα, φυσικούς πόρους. • Διαθέτει -ήδη -σημαντικές υποδομές σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους Ως πρόσθετο στοιχείο για ανάπτυξη, ο κ. Σκαρπέλης, προτείνει το Γεωλογικό - Μεταλλευτικό Τουρισμό, παραθέτοντας:

- Γεωλογικό Μουσείο Απειράνθου - Γεώτοποι - Γεωδιαδρομές (προτάσεις τόπων – σημάνσεις) 

 - Δημιουργία Γεωμεταλλευτικού πάρκου στην Ανατολική Νάξο (ανεξάρτητα από τη λειτουργία των μεταλλείων σμύριδας) 

 Οπωσδήποτε η Νάξος μπορεί να αναπτύξει Γεωλογικό - Μεταλλευτικό Τουρισμό και σε συνδυασμό με τον περιπατητικό τουρισμό, όπως λέει στο Cyclades Voice ο κ. Σκαρπέλης. 

 Θεωρούμε, ότι η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή πρόταση πρέπει να ενταχθεί στο σχεδιασμό που επιχειρείται για την ανάπτηυξη θεματικών και ειδικών μορφών τουρισμού, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου. 

 Εικόνες από την παρουσίαση του ομότιμου καθηγητή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκου Σκαρπέλη 

Πηγή :http://www.cycladesvoice.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...