17 Οκτ 2017

Φώφη Γεννηματά από τη Νάξο: "Οι εθνικές εκλογές θα είναι ντέρμπι για τρεις"video

"Αυτή η παρουσία σας σήμερα είναι συγκινητική. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να γίνει και πάλι μεγάλη η Κεντροαριστερά. Θέλω από εδώ, το νησί της Νάξου να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι: "Ναι, η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη γίνεται και πάλι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων για να οδηγήσουμε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εξαπάτησης". 

 Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο την Κυριακή το βράδυ.

Η κ. Γεννηματά, μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα "Ιάκωβος Καμπανέλλης" του δημαρχείου Νάξου, όπου έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τον κόσμο.Παρόντες μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου, ο π. υπουργός Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Μιχάλης Μαρούλης, ο επικεφαλής της "Νησιωτικής Πολιτείας" Νίκος Μαϊτός, o π. νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας, ο π. πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Γκούφας, π. δήμαρχοι και πολιτευτές του ΚΙΔΗΣΟ.Την εκδήλωση προλόγισε ο Τομεάρχης Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός, ο οποίος την καλωσόρισε και της ευχήθηκε να είναι η νέα πρόεδρος του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς αλλά και η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας. 

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τη χαρακτήρισε "εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα" αλλά και στη ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι ο νέος ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς "δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός". Μίλησε για τους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά και για το "ίδιο κακοπαιγμένο έργο" που παρακολουθεί ο Ελληνικός λαός το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση και τη ΝΔ, προβάλλοντας παράλληλα τις βασικές τους διαφορές με το νέο ενιαίο φορέα. 

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έστειλε μήνυμα ενότητας και κάλεσε όλους τους "προοδευτικούς πολίτες" σε συστράτευση. "Οι εθνικές εκλογές θα είναι ντέρμπι για τρεις""Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτή τη δήθεν αριστερά του κ. Τσίπρα να συκοφαντήσει τις προοδευτικές αξίες και δεν θα επιτρέψουμε στη συντηρητική οπισθοδρόμηση στον τόπο" σημείωσε η κ. Γεννηματά η οποία μίλησε για "φλερτ" ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

 "Κατ' επανάληψη έχω ζητήσει να γίνει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία από τότε που η χώρα μπήκε στο ευρώ, μέχρι σήμερα. Σας διαβεβαιώνω ότι μαζί χέρι-χέρι, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καλύπτουν τις ευθύνες τους και αρνούνται να συνυπογράψουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Κι αυτό το "φλερτ" καλά κρατεί... Οι πολίτες μας εμπιστεύονται γιατί ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο πραγματική είναι η δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη". 

 Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι στόχος είναι η προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. "Δε βολευόμαστε εμείς με μια μικρή αύξηση των ποσοστών μας -όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το κίνημα μας γεννήθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα κι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε" υπογράμμισε και ξεκαθάρισε ότι ο νέος ενιαίος φορέας δεν πρόκειται να γίνει "συμπλήρωμα" ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. "Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία και θα την υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος. Αυτό ενοχλεί τους αντιπάλους μας .

 Ότι ο κόσμος της παράταξης συσπειρώνεται και γι αυτό μας επιτίθενται". "Δεν θέλουν τη δική μου εκλογή γιατί θα τους χαλάσουμε αυτό το πάρτι για δύο, αυτόν τον υποτιθέμενο δικομματισμό. Ξέρουν πολύ καλά ότι μετά την εκλογή ανοίγει ο δρόμος και η αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Θα είναι ντέρμπι για τρεις.


Εμείς θα κάνουμε την έκπληξη στις εθνικές εκλογές" σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Φώφη Γεννηματά. Πρόσκληση σε συσπείρωση "Ανοίγει ο δρόμος για να φέρουμε πίσω όλους εκείνους που απομακρύνθηκαν από κοντά μας το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε μια αγκαλιά ανοιχτή, έχουμε απλωμένο χέρι, λέμε "γυρίστε, αυτό είναι το σπίτι σας και είναι ανανεωμένο". Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε πράξη το "Ελλάδα".

 Ένα σχέδιο ολοκληρωμένο, με προοδευτικό πρόσημο" είπε η κ. Γεννηματά προσκαλώντας όσους απομακρύνθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζοντας ότι: "Δεν θέλουμε πίσω όλους αυτούς που πήγαν να βρουν ταξίδι εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς τους χαρίζουμε εκεί που βρίσκονται σήμερα. Τους χαρίζουμε σε αυτό το πλοίο που βουλιάζει". "Δεν το βάζω εύκολα κάτω. Είμαι αποφασισμένη να πετύχουμε" Στη συνέχεια της ομιλίας της η κ. Γεννηματά αφού επεσήμανε τις μεγάλες διαφορές, σε κρίσιμα ζητήματα της χώρας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αναφέρθηκε στη δική της πορεία στο ΠΑΣΟΚ. 

"Όλοι γνωρίζετε ότι ότι ανέλαβα την προεδρεία στο ΠΑΣΟΚ στο δυσκολότερο σημείο της ιστορικής του διαδρομής. Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπαίναμε στη βουλή. Όχι μόνο μπήκε αλλά δημιουργήθηκε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με το 6,5%. Όμως, αυτά τα ποσοστά δε μας αρκούν... Γι αυτό ζήτησα να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία. Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε από 40 κύματα, αλλά εγώ δεν το βάζω εύκολα κάτω. 
Είμαι αποφασισμένη να πετύχουμε. Σήμερα αυτή μου η πρωτοβουλία παίρνει σάρκα και οστά. Και ακριβώς επειδή ακολουθήσαμε μια σταθερή πορεία με καθαρό λόγο, ενώθηκε μαζί μας το ΚΙΔΗΣΟ, κάτι που θεωρώ κομβική στιγμή για την ενότητα του χώρου. Προσχώρησε η ΕΔΕ και αμέσως μετά το πετυχημένο συνέδριο μας τον Ιούλιο συμμετέχει και το "Ποτάμι". Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά ανέλυσε τους στόχους που είχε και που τους πέτυχε, όπως η ενότητα, η διεύρυνση και η ανανεώση. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...