17 Οκτ 2017

Τήνος: προ των θυρών το master plan για το λιμάνι της Τήνου

Σε κάθε έκθεση των Πλοιάρχων της Ελληνικής Ακτοπλοΐας το λιμάνι της Τήνου περιγράφεται ως «εφιάλτης»… Κι αυτό γιατί οι υποδομές είναι ελλιπέστατες και το λιμάνι είναι έρμαιο στις διαθέσεις των καιρικών συνθηκών… 

Επί πολλά χρόνια γίνεται προσπάθεια για την βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων με την ένταξη του έργου σε κάποιο … πρόγραμμα, αλλά πάντα η πόρτα κλειστή. 

Και με απαντήσεις που είχαν σοκάρει «εάν γυρίσουμε στο 1948 κάτι θα μπορέσουμε να κάνουμε» φέρεται να έχει δηλώσει κυβερνητικός υπάλληλος στον πρώην Δήμαρχο Τήνου σε σχετική του ενόχληση… Αλλά κάποια στιγμή θα έφτανε και το καλό νέο… 

Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα “tinostoday.gr” η Γενική Γραμματεία Δημοσίων έργων προκήρυξε τον διαγωνισμό για τη Μελέτη Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Τήνου το γνωστό στους περισσότερους Master Plan. Με αυτό το έργο, γίνεται ο σχεδιασμός έργων ολόκληρης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα από το Βίντζι μέχρι τα Σπιτάλια και περιλαμβάνει:

 Μελέτες συγκοινωνιακών έργων, Μελέτες Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, Μελέτες Ειδικών Αρχιτεκτονικών και λοιπών τεχνικών έργων και αρχιτεκτονική Μελέτη Ουσιαστικά όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παρθεί η τελική έγκριση του "Master Plan" θα μπορούν να γίνουν έργα στο λιμάνι. 

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου κος Ευάγγελος Κορνάρος «Στις μελέτες που θα γίνουν θα περιλαμβάνεται και η εκ νέου μελέτη του προσήνεμου μώλου, του ανολοκλήρωτου έργου, που τόσα προβλήματα μας δημιουργεί». 

 Ο κος Κορνάρος αναφέρει επίσης: «Για να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι θα πρέπει να πούμε ότι η νομοθεσία που διέπει τους δημόσιους διαγωνισμούς δίνει πολλές δυνατότητες στους συμμετέχοντες για ενστάσεις που μπορεί να μας δημιουργήσουν καθυστερήσεις. 

Ό,τι και να γίνει όμως έχουμε φτάσει σε ένα πολύ σημαντικό σημείο και μπορώ να πω ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Κλείνω λέγοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Τήνου Σίμο Ορφανό που μου εμπιστεύτηκε την Προεδρεία του Λιμενικού Ταμείου, στα μέλη του Δ.Σ και φυσικά στις υπαλλήλους της υπηρεσίας που καθημερινά δίνουν πραγματικό αγώνα για να πετύχουμε τα καλύτερα.

Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...