13 Οκτ 2017

Σύρος: Ουρές και ένταση από τα ξημερώματα, για την άδεια παραμονής!

Ουρές, ταλαιπωρία, νεύρα, διαπληκτισμοί, ατελείωτη γραφειοκρατία, έλλειψη προσωπικού και περιττά έξοδα και όλα αυτά για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους στις Κυκλάδες!Από την μία οι μετανάστες και από την άλλη το ελλιπέστατο προσωπικό δίνουν σχεδόν επί καθημερινής βάσης μάχη… μεταξύ τους! Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, από τις πρώτες πρωινές ώρες, σπεύδουν για να πιάσουν μια θέση στην ουρά.

 Εκατοντάδες μετανάστες και μετανάστριες τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε ώρες έξω από το Τμήμα Αλλοδαπών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στην Σύρο περιμένοντας την νόμιμη διαμονή τους στη χώρα.Σε πολλές ώρες αναμονής και μερικές φορές κυρίως τις πρωινές ώρες οι μετανάστες σπρώχνονται και φωνάζουν, προκειμένου να καταθέσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας παραμονής τους. Είναι 8 το πρωί. 

Οι μετανάστες παρόλο που έχουν κλείσει τηλεφωνικά το ραντεβού τους, είναι εκατοντάδες. Μεροκαματιάρηδες, φοιτήτριες, οικογένειες με παιδιά… Όλοι με τα χαρτιά στο χέρι, περιμένουν να ανανεώσουν την πολυπόθητη άδεια. Έξω από το κτίριο η αναμονή έχει μεγαλώσει. Η εικόνα γνώριμη. Οι μπαμπάδες στην αναμονή και οι μαμάδες με τα παιδιά να ψάχνουν για να ξαποστάσουν.Τα χρόνια πέρασαν, έμαθαν ελληνικά, βρήκαν δουλειές, βρήκαν σπίτια, τα παιδιά τους πήγαν σχολείο, κάποια μπήκαν στα πανεπιστήμια. αλλά φαίνεται πως το ‘χει η μοίρα τους να περιμένουν στην ουρά με έναν αριθμό στο χέρι. 

 Η Πόρτα ανοίγει και τότε γίνεται χαμός. Σπρωξιές, βρισιές προκειμένου να καταφέρουν να μπουν στην σειρά που θα παραταχθεί μπροστά στους υπαλλήλους της διεύθυνσης αλλοδαπών για να αιτηθούν της πολυπόθητης άδειας διαμονής. Έλλειψη προσωπικού Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού. Αυτή η δουλειά γινόταν κάποτε από οκτώ και πλέον υπαλλήλους και πλέον γίνεται μόνο από τέσσερις. 

Στις Κυκλάδες σήμερα κατοικούν νομίμως 35.000 αλλοδαποί και όλοι πρέπει να περάσουν, από τη Σύρο, η μοναδική υπηρεσία ανανέωσης αδειών διαμονής ενώ παλαιότερα υπήρχαν υπηρεσίες σε όλους τους δήμους. Οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί (αποτυπώματα, δικαιολογητικά) Πραγματικά με τι να πρώτοασχοληθούν οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου; Από πού να πιάσουν και που να τελειώσουν; Ωστόσο και εκείνοι με την σειρά τους προσπαθούν βγάλουν εις πέρας τα ραντεβού της ημέρας και πολλές φορές παρατείνοντας το ωράριο τους. 

Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...