12 Οκτ 2017

Επιστολή Χατζημάρκου σε Πιτσιλή για τη συνεισφορά των νησιών στα δημόσια έσοδα

To πάγιο αίτημα του συνόλου των φορέων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δίκαιη και ακριβή αποτύπωση της συνεισφοράς των νησιών στα δημόσια έσοδα, επαναφέρει ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή που απέστειλε στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

 Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας με τον κ. Πιτσιλή και στελέχη της ΑΑΔΕ που έγινε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στο γραφείο του περιφερειάρχη στη Ρόδο, παρόντων των εκπροσώπων των τοπικών φορέων, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη για την ορθή, λεπτομερή και ακριβή ενημέρωση της κοινής γνώμης, σχετικά με το πραγματικό μέγεθος της συνεισφοράς των νησιών στα δημόσια έσοδα, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο δημοσιοποίησης επιλεκτικών, αποσπασματικών και επιστημονικά στρεβλών αριθμών, που οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχεδιαζόμενες πολιτικές.

 «Ανακριβή στοιχεία οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα» 

Στην επιστολή του κ. Χατζημάρκου (η οποία κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλαιράκη, στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση) σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «στη χώρας μας δυστυχώς, η αβασάνιστη και υπεραπλουστευμένη αποτύπωση της γεωγραφικής κατανομής των δημοσίων εσόδων, μεθοδολογικά και επιστημονικά παντελώς εσφαλμένη, οδηγεί στην καταγραφή ανακριβών στοιχείων και στην εξ αυτής εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων, που όμως συχνά μπορεί να αποτελούν βάση λήψης αποφάσεων».

Παράλληλα, ζητείται να οριστεί συνάντηση στα γραφεία της ΑΔΕΕ ώστε να δοθεί ευκαιρία παρουσίασης της πρότασης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου «για τις τεχνικές λύσεις που εφαρμοζόμενες μπορούν να δώσουν αξιόπιστα την πλήρη εικόνα και ακριβή αποτύπωση ως προς τα παραγόμενα ανά περιοχή έσοδα».
 H επιστολή του περιφερειάρχη 


Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...