19 Οκτ 2017

Μύκονος ..Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για το ζήτημα της Πολεοδομίας

Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας την Τρίτη 17 Οκτωβρίου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη. 

 Ο Υπουργός Εσωτερικών υποδέχτηκε στο Υπουργείο τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου, τον Αντιπρόεδρο κ. Αντώνη Κουσαθανά και τη Γραμματέα κα. Άννα Καμμή. 

 Η διαπαραταξιακή επιτροπή ενημέρωσε τον Υπουργό για την τραγική υποστελέχωση που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μυκόνου και επικεντρώθηκαν κυρίως στο ζήτημα της Πολεοδομίας.

 Ο Υπουργός επεσήμανε πως γνωρίζει, ότι πρόκειται για ένα δύσκολο ζήτημα και γι’ αυτό έχει δρομολογήσει προκήρυξη για την πρόσληψη δύο (2) μόνιμων μηχανικών, η οποία ευελπιστεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Παράλληλα, το Υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο προσωρινά η Πολεοδομία της Σύρου να συνδράμει διοικητικά την Πολεοδομία της Μυκόνου μέχρι το τέλος του έτους. 

 Ο Δήμαρχος Μυκόνου τον ενημέρωσε, ότι στις 31.07.2017 ψηφίστηκε ο νόμος για την υποχρεωτική διοικητική υποστήριξη από Μητροπολιτικό Δήμο και ότι στις 04.08.2017 υπέβαλε ο Δήμος Μυκόνου το αντίστοιχο αίτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

 Επίσης, τον ενημέρωσε ότι η πολεοδομία μεταφέρθηκε στη Μύκονο από τη Σύρο το 2012, όταν υπηρετούσαν 8 μηχανικοί στο Δήμο Μυκόνου, ενώ σήμερα, λόγω συνταξιοδοτήσεων, αποχωρήσεων και υποχρεωτικών αδειών, υπηρετεί μόνο ένας. Παράλληλα του τόνισε, ότι πραγματοποιεί συνεχώς προσκλήσεις για μετατάξεις, στις οποίες δεν ανταποκρίνεται δυστυχώς κανείς, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορεί να προβεί σε μόνιμες προσλήψεις λόγω της απαγόρευσης των μνημονίων. 

 Τέλος, κατέστησε σαφές, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μύκονος αφορά το θέμα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων, με προεκτάσεις στην υγεία, την ασφάλεια και την εκπαίδευση και αποτελεί απόρροια του ενιαίου μισθολογίου που ισχύει στο δημόσιο, το οποίο δεν λαμβάνει υπ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις τουριστικές περιοχές. 

 Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...