20 Οκτ 2017

Στάχτη πάνω από 600 στρέμματα στην Άνδρο

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου και τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου για τις ενέργειές τους στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, Τρίτη, στην περιοχή Αγία Θέκλα. Συγκεκριμένα, στις 15.50 το μεσημέρι εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πυρκαγιά στην περιοχή Αγία Θέκλα – Σταυροπέδας. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν στο σημείο 29 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και 20 εθελοντές δασοπυροσβέστες με έξι οχήματα και μία υδροφόρα του Δήμου. 

 Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ, που σε συνδυασμό με την έντονη κλίση του εδάφους δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης. Να σημειωθεί ότι στο σημείο κατέφθασε και ελικόπτερο του Στρατού (Σινούκ), ωστόσο λόγω της έντασης του ανέμου δεν μπόρεσε να επιχειρήσει. Μετά από μεγάλη προσπάθεια όλων, η φωτιά έσβησε αργά το βράδυ, με τους πυροσβέστες να παραμένουν στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, κάηκαν συνολικά 450 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 150 στρέμματα δασικής έκτασης. Παράλληλα, η δημοτική αρχή ευχαριστεί για την ανταπόκριση και συμπαράσταση στον Δήμο μας, τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατέφθασαν για ενίσχυση από την Αθήνα και περιελάμβαναν πέντε οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ. 

 Πηγή: cyclades24.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...