17 Οκτ 2017

5ο Syros Jazz Festival: Μια ιδιαίτερη μουσική στιγμή

Ένα τριήμερο με ξεχωριστές μουσικές εμπειρίες προσέφερε στους θεατές του το 5ο Syros Jazz Festival, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτώβρη στο θέατρο Απόλλων στη Σύρο.

 Για μια ακόμη χρονιά, συμμετείχαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες με διαφορετικό προσωπικό ύφος και στιλ ο καθένας, ενώ το πρόγραμμα - εκτός από τις συναυλίες - περιλάμβανε και μια σειρά άλλων ποιοτικών δράσεων, όπως προβολές, εργαστήρια και παρουσίαση μαθητευόμενων της τζαζ.

Στη διοργάνωση του Syros Jazz Festival συνέβαλε και το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, το οποίο εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. 

Σε αυτήν, κάνει λόγο για την ειδική ταυτότητα της διοργάνωσης και τους υψηλούς ποιοτικούς στόχους του Syros Jazz Festival, την παράλληλη εξέλιξη του διεθνούς χαρακτήρα του, καθώς και για το ότι διανθίζει το πολιτιστικό προφίλ του νησιού. 

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την αυξημένη φετινή απήχηση του - και μάλιστα στην καρδιά του φθινοπώρου - αποδεικνύοντας ότι ενισχύει την προβολή του νησιού εκτός περιόδου αιχμής, στο πλαίσιο του πολιτιστικού τουρισμού.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μουσικά σχήματα και τους συνεργάτες τους, καθώς ταξίδεψαν από την υπόλοιπη Ελλάδα, την Κύπρο και την Ελβετία για να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

 Επίσης, θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες που συμμετείχαν στην υλοποίησή του» καταλήγει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτισμού Κυκλάδων Χρηστιάννα Πάπιτση 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...