19 Οκτ 2017

11η Πανελλήνια Συνάντηση των Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης στη Σύρο

Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα στις 6 στο θέατρο Απόλλων οι εργασίες της 11ης Πανελλήνιας Συνάντησης των Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης. Την αυλαία της συνάντησης θα ανοίξει ο καθηγητής Ανατομικής και Ιστολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γεώργιος X. Παπαδόπουλος με την ομιλία του με θέμα «Κοινωνιοβιολογία της ευτυχίας: συμπλέοντας με την επιθυμία και την ευχαρίστηση». Στόχος της 11ης Συνάντησης είναι η δημιουργία νέων συνθέσεων, η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών, καθώς και η δικτύωση μεταξύ των φορέων για την προώθηση της πρωτογενούς πρόληψης των εξαρτήσεων και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα στο χώρο της πρόληψης, το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων», σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης. 

Στη φετινή συνάντηση (που θα διεξαχθεί έως τις 21 Οκτωβρίου) πρόκειται να συμμετάσχουν σημαντικοί εκπρόσωποι του χώρου της πρόληψης, καθιστώντας τις Κυκλάδες, κέντρο συνένωσης αλλά και ανταλλαγής σημαντικών επιστημονικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της συνάντησης πρόκειται να πραγματοποιηθούν ομιλίες, εργαστήρια, συζητήσεις, ομάδες εργασίας. Γ. Λεονταρίτης: «Σημαντικός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την πρόληψη κάθε μορφής εξάρτησης» 

Με την ιδιότητα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Θησέας Κυκλάδων», ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η συνεργατική ανάπτυξη δράσεων και πρακτικών αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στο πλαίσιο του σχεδιασμού μιας δυναμικής κοινωνικής πολιτικής. 

Με δεδομένο το σημαντικό ρόλο της Τοπικής αυτοδιοίκησης στην αναγκαιότητα κινητοποίησης για την πρόληψη κάθε μορφής εξάρτησης, μέσω της ενίσχυσης των παραγόντων ψυχικής υγείας και γενικότερα της υιοθέτησης υγιών προτύπων ζωής, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που η Σύρος καλείται να “θωρακίσει” το ετήσιο αντάμωμα έγκριτων επιστημόνων και να καταστεί κέντρο συνένωσης αλλά και ανταλλαγής σημαντικών επιστημονικών δεδομένων». 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...