14 Σεπ 2017

Σπίρτζης ..Το υδροπλάνο δεν ανταγωνίζεται τα πλοία.

Στην άρση των εμποδίων για την λειτουργία υδατοδρομίων και τη δρομολόγηση υδροπλάνων στη χώρα μας στοχεύει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, Τάσος Γκόβας. 

Παράλληλα, μιλώντας επίσης στο Ραδιόφωνο 24/7, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής επισήμανε ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από επενδυτή. Έτσι, ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, το οποίο είχε ως στόχο την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης υδατοδρομίων για τη δραστηριοποίηση ενδιαφερόμενων εταιρειών στο χώρο, τώρα φαίνεται πως τελικά το πεδίο οδεύει προς οριστική διευθέτηση και πως ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία τους.

 Ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε πως προωθείται νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε να "ξεκολλήσει" το θέμα το οποίο χαρακτήρισε άλλωστε ως "γεφύρι της Άρτας". Ο ίδιος αποκάλυψε πως υπάρχει ενδιαφέρον από σημαντικό επενδυτή για τα υδατοδρόμια της χώρας, χωρίς όμως να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες στην παρούσα φάση. Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος της εταιρίας "Ελληνικά Υδατοδρόμια", Τάσος Γκόβας, ανέφερε πως "τα υδροπλάνα υπήρχαν, έκαναν δρομολόγια, αλλά δεν προχώρησαν γιατί δεν υπεγράφη το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και οι επενδυτές έφυγαν".

 Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, προωθεί το θέμα και μέσα στον Σεπτέμβριο θα φέρει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Σημείωσε δε, ότι "τα υδατοδρόμια ανοίγουν αγορές ενώ δεν παίρνουν από άλλες" και τόνισε ότι "το υδροπλάνο δεν ανταγωνίζεται τα πλοία, καθώς είναι πολυχρηστικό μέσο και μπορεί εκτός από μεταφορές, να προσφέρει σε έρευνα και διάσωση". 

 Πηγή :news247.gr  

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...