28 Αυγ 2017

O Ιορδάνης Σιδηρόπουλος στην Πάνω Πιάτσα στίς 30/8

Η μουσική - δισκογραφική πορεία Ο Ιορδάνης είναι μουσικός παραγωγός, συνθέτης και τραγουδοποιός όπως επίσης κιθαρίστας και τραγουδιστής από τον Βόλο. Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1990 και μεγάλωσε με αγάπη για την τέχνη και συγκεκριμένα για την ζωγραφική. Με τον καιρό, η μουσική αντικατέστησε την θέση της ζωγραφικής ως τρόπο έκφρασης και έτσι στα 15 του έπιασε την ηλεκτρική κιθάρα για πρώτη φορά για να συνεχίσει με σπουδές και μεράκι προς τον δρόμο της μουσικής δημιουργίας. Σύντομα, η ανάγκη για την εξέφραση των τότε πρώτων και πειραματικών στίχων του, τον οδήγησε στο μονοπάτι του τραγουδιού. 

Έτσι, από τα πρώτα του κιόλας μουσικά βήματα ασχολήθηκε με την σύνθεση της δικής του μουσικής πειραματιζόμενος σε διάφορα είδη που αγαπούσε με περισσότερο από όλα την Rock και την Κλασσική Μουσική. Ο Ιορδάνης κατέχει πτυχίο Ηλεκτρικής Κιθάρας, Μουσικής Τεχνολογίας και Μουσικής Παραγωγής. 

 Το 2005, όντας ακόμα μαθητής, δημιουργεί τους "BETRAYED" και ηχογραφεί μαζί τους την πρώτη του μουσική δουλειά με τίτλο “Blazing Apocalypse” σε ύφος Heavy Metal. Δύο χρόνια μετά (2007) ξεκινά να παίζει ημι-επαγγελματικά ως ηλεκτρικός κιθαρίστας με την παρέα των "Red Wine Band" . Το 2008 γίνεται μέλος του συγκροτήματος "Μουσικοί Ιχνηλάτες" ως ηλεκτρικός κιθαρίστας και ταξιδεύει για περίπου δύο χρόνια παρέα τους σε μεγάλα φεστιβάλ και σκηνές ανά την Ελλάδα ανοίγοντας και συμπράττοντας με καταξιωμένους και γνωστούς καλλιτέχνες. Το 2009 κυκλοφορεί με την τότε μπάντα του, τους "Frigidum Lacrima", το EP “Make your own reality”. Έπειτα, η στρατιωτική θητεία του επιβάλλει μια μικρή παύση από τις μουσικές του δραστηριότητες το διάστημα 2010-2011. 

 Στις 19 Νοεμβρίου του 2012 κυκλοφορεί το πρώτο του ελληνόφωνο προσωπικό single με τίτλο "Θα σε Ξαναδώ" και αμέσως μετά ακολουθεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο "ΧΕΙΜΩΝΑΣ" που εκδόθηκε από την “FM Rcords” τον Φεβρουάριο του 2013. Έπεται η ζωντανή ηχογράφηση στο κατάμεστο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής όπου έγινε η πετυχημένη παρουσίαση του δίσκου. Τον Μάρτιο του 2014 ο Ιορδάνης συμπράττει με τους “Ολόντιον” και ενορχηστρώνει το single "Όνειρα Ταπεινά" που ερμηνεύει η Τζώρτζια Κεφαλά των "Μπλε". Τον Απρίλιο ηχογραφείται ένα πολύ δυναμικό Live στο πιο διαχρονικό live music bar στον Βόλο, το Cafe Santan όπου και κυκλοφόρησε από την σελίδα Iordanismusic.com. 

 Η παραγωγή του δεύτερου album με τίτλο “Ψάχνω στο φως” έλαβε μέρος στο προσωπικό του Home Studio στον Βόλο. Στον δίσκο ακούγονται οι φωνές των Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο επιτυχημένο τραγούδι "Μας Προδώσαν" και η φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου στο αγαπημένο "Ο Κόσμος Άλλαξε Νωρίς". Το “Ψάχνω στο φως” κυκλοφόρησε από την “Protasis Music” τον Ιανουάριο του 2016 με μεγάλη απήχηση και αγάπη από το κοινό που το άκουσε. Η επίσημη παρουσίαση έγινε στη μουσική σκηνή "Σταυρός του Νότου" στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν να εμφανίζονται επί σκηνής με τον Ιορδάνη σε ένα μοναδικό live. 

 Το ταξίδι και η μουσική αναζήτηση συνεχίζεται με νέες ιδέες του δημιουργού που θα μας παρουσιάσει στο μέλλον επί σκηνής και μη, όπως επίσης και με νέα τραγούδια που είναι ήδη στο στάδιο της παραγωγής. ​ Έχει παίξει ως Support Act στους : Θανάση Παπακωνσταντίνου Θάνο Μικρούτσικο Δημήτρη Ζερβουδάκη Γιάννη Αγγελάκα Locomondο ​ Έχει παίξει-συμπράξει μαζί με : Βασίλη Παπακωνσταντίνου Ρίτα Αντωνοπούλου Μίλτο Πασχαλίδη 

Πηγή : https://www.iordanismusic.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...