25 Αυγ 2017

Δήμος Σίφνου: Να κηρυχθεί άγονη εποχιακά η ακτοπλοϊκή γραμμή Σερίφου-Σίφνου-Μήλου

Να κηρυχθεί ως εποχικά άγονη η ακτοπλοϊκή γραμμή Σερίφου-Σίφνου-Μήλου ζητεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Δήμος Σίφνου ούτως ώστε να είναι εφικτή η καθημερινή σύνδεσή του προορισμού με το λιμάνι του Πειραιά και την περίοδο Οκτωβρίου-Απριλίου. 

Επίσης, ο Δήμος ζητεί την εξίσωση όλων των επιδοτήσεων ανά ναυτικό μίλι άγονης γραμμής ώστε οι αναβαθμισμένες επιδοτήσεις να προσελκύσουν σύγχρονα πλοία στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, τα οποία θα έχουν συχνά και σταθερά δρομολόγια και θα δημιουργήσουν ανάπτυξη. Σύμφωνα με το Δήμο οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει η Σίφνος αλλά και τα άλλα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων είναι δραματικές κατά τη διάρκεια του χειμώνα με τις κακοκαιρίες και τους πολυήμερους αποκλεισμούς.

 Έκδηλη είναι η αγωνία που βιώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι για το θέμα της υγείας τους τους περισσότερους μήνες του έτους αλλά και των επιχειρηματιών για την τουριστική κίνηση. Όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τους καλοκαιρινούς μήνες για να αλλάξει λίγο η κατάσταση με τη δρομολόγηση των ταχύπλοων. 

Πηγή : http://www.tornosnews.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...