4 Αυγ 2017

«Κύμα φυγής» παράνομων αλλοδαπών σε χώρες της Ε.Ε. από αεροδρόμια των Κυκλάδων

Δεκαοχτώ άτομα συνελήφθησαν στις 1 και 2 Αυγούστου στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, καθώς προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις και να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης.
Οι συλλήψεις είναι καθημερινές, φαινόμενο που παρατηρείται και στα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης, όπου χθες και προχθές συνελήφθησαν 15 άτομα. Πιο συγκεκριμένα:
*Την 1η Αυγούστου συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Μυκόνου, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικία 21 και 51 ετών και δύο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 18 και 31 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας αρχών Γαλλίας, Ρουμανίας και Ιταλίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία και την Ιταλία.
*Επίσης, την 1η Αυγούστου συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Θήρας, μία 42χρονη υπήκοος Ιράκ (που συνόδευε δύο παιδιά) και ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστού δελτίου ταυτότητας αρχών Ιταλίας και άδειας διαμονής αρχών Ισπανίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Ισπανία.
*Χθες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Θήρας, τέσσερις υπήκοοι Ιράκ ηλικίας από 19 έως 43 ετών (3 άνδρες και 1 γυναίκα που συνόδευε 1 παιδί), τρεις υπήκοοι Κονγκό ηλικίας 20, 22 και 27 ετών (2 άνδρες και 1 γυναίκα που συνόδευε 2 παιδιά) και δύο υπήκοοι Ιράν ηλικίας 30 και 33 ετών (άνδρας και γυναίκα που συνόδευε 1 παιδί), οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίου αρχών Γαλλίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.
Σε βάρος όλων των παραπάνω σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν, κατασχέθηκαν
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...