8 Αυγ 2017

Μήλος: Νέα «υδάτινη» ενίσχυση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Τέσσερις χιλιάδες επιπλέον κυβικά νερού (εκτός των 2.000 που ήδη διατέθηκαν) θα φτάσουν στην Μήλο με υδροφόρα πλοία τις επόμενες μέρες, όπως ανακοίνωσε η τοπική Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού - η οποία γίνεται ακόμη πιο έντονη λόγω της τουριστικής περιόδου που έχει φτάσει στο ζενίθ της - υπουργείο Ναυτιλίας και δημοτική αρχή συμφώνησαν να προκηρύξει ο δήμος διαγωνισμό για την προμήθεια του απαιτούμενου νερού, πέραν αυτού που παράγεται σε ημερήσια βάση από την Αιολική Μήλου.
Όσον αφορά στη διάθεση των λυμάτων, η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι εδώ και τρεις μήνες, η κυβέρνηση κοινοποίησε προς τον δήμαρχο κ. Δαμουλάκη την δυνατότητα εγκατάστασης στο νησί δύο μονάδων compact βιολογικού καθαρισμού: μία για τον Αδάμαντα και μία για τα Πολλώνια. Ωστόσο, για την εγκατάσταση των μονάδων αυτών και τη χρηματοδότηση τους από το ειδικό πρόγραμμα για το Ν. Αιγαίο, απαιτούνται τα λεγόμενα τεχνικά δελτία, τα οποία ο δήμος πρέπει να αποστείλει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την Τοπική του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν γνωρίζουμε ακόμα πού βρίσκονται τα τεχνικά δελτία».
«Η δημοτική αρχή υπεύθυνη για τη διαχείριση των προβλημάτων»
«Με τις αποφάσεις αυτές, η κυβέρνηση θεωρεί ότι συμβάλλει καθοριστικά στην υπέρβαση μιας εξαιρετικά δυσάρεστης κατάστασης που έχει επιβαρύνει τουριστικές επιχειρήσεις, κατοικίες και γενικότερα τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ο.Μ., εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι «οι ευθύνες για τις αιτίες που προκάλεσαν αυτή την κατάσταση, όπως και η αναζήτηση λύσεων βαρύνουν αποκλειστικά τη δημοτική αρχή που είναι και εκ του νόμου υπεύθυνη για τη διαχείριση αυτών των προβλημάτων».
(φωτό: αρχείου)
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...