8 Αυγ 2017

Σύσκεψη στην Περιφέρεια με τους ελαιοπαραγωγούς

Συνάντηση με τους ελαιοπαραγωγούς είχε στίς 4/8/2017 ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη στήριξης του συγκεκριμένου τομέα.

Οι ελαιουργοί εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις διαδικασίες καθώς είναι μεγάλη η γραφειοκρατία και απαιτείται καιρός για να προχωρήσουν. Στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, όπου διεξήχθη η συνάντηση, εισήλθε και ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μαζί με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη και τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη οι οποίοι είχαν διεξοδική συζήτηση με τους ελαιουργούς.
Ο κ. Χατζημάρκος, παρότρυνε τους ελαιουργούς να προετοιμαστούν έγκαιρα ώστε να υπάρχει χρόνος για να μπορέσουν να είναι έτοιμοι πριν τον Σεπτέμβριο και να μην αφήσουν για την τελευταία ώρα τις ετοιμασίες. «Πρέπει να είστε έτοιμοι γιατί οι αποφάσεις αναρτώνται στην ‘Διαύγεια’ και δεν είναι αναστρέψιμες. Αυτό το επάγγελμα, δίνει ψωμί σε πολλές οικογένειες. Σε άλλα μέρη της Ελλάδας, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Φτάσαμε να είμαστε οι πιο νόμιμοι στην χώρα σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και τη νομιμότητα. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες να αδειοδοτηθούν, να λειτουργήσουν και να δουλέψουν».
Ο περιφερειάρχης, επισήμανε ότι με τις συνεχείς καταγγελίες εκατέρωθεν, ο ένας κατά του άλλου, δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία καθώς μπλοκάρονται όλα. Από την πλευρά του, ο κ. Φλεβάρης, καλοσώρισε τους ελαιουργούς, τονίζοντας ότι η παραγωγή του ελαιολάδου, παραμένει ένας από τους πυλώνες της οικονομίας στα νησιά μας και στην Ρόδο. Υπογράμμισε μάλιστα, το προσωπικό ενδιαφέρον του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα για τον κλάδο, καθώς υπάρχουν διάφορα εμπόδια και γραφειοκρατία. «Αυτό απαιτεί διάλογο και συνεργασία ανάμεσα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σ’ εσάς», είπε. Οι ελαιουργοί, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους διότι αφενός πρέπει να σταματήσουν τόσο οι έχθρες με τις συνεχείς καταγγελίες που πηγαίνουν στην δικαιοσύνη και καθυστερούν κάθε διαδικασία και αφετέρου είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση με την ΔΕΥΑΡ που πρέπει να συνηγορήσει και να στηρίξει την προσπάθεια για την αποδοχή των λυμάτων. Ο περιφερειάρχης πάντως, ξεκαθάρισε προς όλους ότι είναι η ώρα να συνεργαστούν και να προχωρήσουν τόσο στην παραγωγή όσο και στην βελτίωση του παραγόμενου προϊόντος.
 
dimokratiki.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...