27 Αυγ 2017

Κέφι, χορός και νοστιμιές στην Γιορτή Καϊκοκακαβιάς στη Φολέγανδρο

Θεσμός έχει καταστεί πλέον η ετήσια Γιορτή Καϊκοκακαβιάς στη Φολέγανδρο, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Καραβοστάση τη Δευτέρα 21 Αυγούστου.


Η γιορτή - αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας - σημείωσε και φέτος μεγάλη επιτυχία, με πλήθος κόσμου (ντόπιων και επισκεπτών) να προσέρχεται στον χώρο της εκδήλωσης, προκειμένου να γευτεί νόστιμη κακαβιά και εδέσματα, αλλά και να χορέψει υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων.

Η ετήσια Γιορτή Καϊκοκακαβιάς αποτελεί μαζί με την Γιορτή Αγροσουρωτοξυνοτύρι, το δίδυμο των γαστρονομικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Φολεγάνδρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ένωση Ξενοδόχων Φολεγάνδρου, το Σύλλογο Γυναικών Φολεγάνδρου «Οι Πολυκάνδριες», καθώς και πολλούς επιχειρηματίες και εθελοντές από το νησί.

Οι «Γιορτές Φολεγάνδρου» συνεχίζονται με την Γιορτή Αγροσουρωτοξυνοτύρι (28 Αυγούστου - Αυλή Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεριάς), το Πανηγύρι του Σταυρού (13 Σεπτεμβρίου - πλατεία Αγίου Νικολάου, Χώρα) και το Πανηγύρι του Αγίου Αρτεμίου (19 Οκτωβρίου - Καραβοστάσης).

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...