11 Αυγ 2017

Στην Attica Group το 50,3% της Hellenic Seaways



Τον έλεγχο της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής ακτοπλοϊκής Hellenic Seaways (HSW) αποκτά η ανταγωνίστριά της Attica Group, λειτουργός των Blue Star και Super Fast Ferries.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης Attica προς το χρηματιστήριο ήλθε σε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατέχει το 40,5% της HSW, αλλά και έναν αριθμό μικρομετόχων για την εξαγορά των μετοχών τους.
Η αιφνιαδιστική αυτή εξέλιξη ανατρέπει πλήρως τις ισορροπίες στον ελληνικό ακτοπλοϊκό χάρτη και θέτει σε μειονεκτική θέση τον εταίρο μεγαλομέτοχο της HSW, που είναι οι Μινωικές Γραμμές, συμφερόντων του ιταλικού ομίλου Γκριμάλντι, που κατέχει το 48.5% των μετοχών. Υπενθυμίζεται ότι οι μινωικές γραμμές όπως και η Idle Mind είχαν καταθέσει μειονεκτικές οικονομικές προσφορές για την εξαγορά του 40,5% της Πειραιώς, νωρίτερα φέτος. Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, και πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ( επιτροπή ανταγωνισμού κλπ.) η Attica Group πρακτικά διπλασιάζει τα μεγέθη της και αποκτά κυρίαρχο ρόλο στην επόμενη μέρα στην ελληνική ακτοπλοΐα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Α.Ε. Συμμετοχών (η «Attica Group»), θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι επήλθε καταρχήν συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και άλλους μετόχους μειοψηφίας για την απόκτηση από την Attica Group συνολικά 39.039.833 μετοχών της εταιρίας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (εφεξής «HSW»), ήτοι ποσοστού 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.
Στο πλαίσιο της ως άνω συναλλαγής, η Attica Group θα καταβάλλει Ευρώ 30,61 εκατ. τοις μετρητοίς και θα διαθέσει 24.145.523 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της, οι  οποίες θα προέλθουν από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Η αγορά των 1.250.000 μετοχών εκ του ανωτέρω πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της HSW, έχει ήδη ολοκληρωθεί, δια καταβολής τοις μετρητοίς, ενώ οι υπόλοιπες 37.789.833 μετοχές θα αποκτηθούν βάσει συμφωνίας, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων κανονιστικών και λοιπών αρχών.
Από πλευράς Εταιρίας, Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για τη συμφωνία διετέλεσε η UBS Limited και Νομικός Σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρία Μπερνίτσας».


Πηγή : http://www.kathimerini.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...