4 Αυγ 2017

Ετοιμάζεται το Aqua Jewel για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

Ούτε «Κιάρα» ούτε άλλο πλοίο… Αλλά επιστροφή του Aqua Jewel στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια μετά από δύο χρόνια και με νέα χρώματα και εταιρεία…. Το «Aqua Spirit» πήρε παράταση μερικών ημερών πριν αναχωρήσει για τον Καναδά όπου έχει πωληθεί από τον περασμένο Απρίλιο και στη θέση του αναμένεται να έρθει το Aqua Jewel, το «κόσμημα του νερού» όπως είναι το όνομά του στα ελληνικά… Ημερομηνία επιστροφής; Ε από την επόμενη εβδομάδα και ενδεχομένως λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο…
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά… Τον Οκτώβριο του 2015 το «κόσμημα» έχει σοβαρή μηχανική βλάβη έξω από τη Φολέγανδρο και στο δρόμο προς τη Νάξο… Εκεί τελειώνει… Η NEL Lines «πέφτει» και το πλοίο επιστρέφει στη …μαμά εταιρεία, αυτή του Περογιαννάκη και αρχίζει η μάχη της … δρομολόγησης. Αρχικά στην Αίγινα, στη συνέχεια στις Σποράδες αλλά εις μάτην…  Και θα πέσει στο νερό αλλά με τα χρώματα της SeaJets και μάλιστα στα γνώριμα νερά των Κυκλάδων…
Και σήμερα; Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα ellinikiaktoploia.net «Δοκιμαστικό πραγματοποίησε χθες στον Σαρωνικό, επιστρέφοντας πριν από λίγο στο Πέραμα, για την συνέχιση των εργασιών που πραγματοποιούνται σε αυτό. Να θυμίσουμε ότι το πλοίο της SEAJETS ετοιμάζεται να ξεκινήσει ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, αντικαθιστώντας το AQUA SPIRIT που στο σύστημα κρατήσεων είναι δηλωμένο μέχρι τις 9/8».
Και το «κόσμημα του νερού» δεν είναι άσχημο ε; Έχει χωρητικότητα 1.600 επιβατών και 180 Ι.Χ. μπορεί να αναπτύξει ακόμη και 18 μίλια ταχύτητα  ναυπηγήθηκε το 2002, έχει μήκος 108 μ. και πλάτος 16,60 μ… Διαθέτει ασανσέρ επιβατών, κυλιόμενες σκάλες, παιδότοπο, αναρρωτήριο, ειδικούς χώρους εξυπηρέτησης ΑμεΑ, ενώ διαθέτει δύο deck σαλόνια, τρία μπαρ, αίθουσα VIP και εξωτερικούς προστατευόμενους χώρους.
Να σημειώσουμε τέλος, ότι την Τετάρτη 2 Αυγούστου είχε ένα τελευταίο μικρό ατύχημα, όταν έσπασαν οι κάβοι πρόσδεσης του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «EUROPEAN EXPRESS», σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από ναυπηγείο στο Πέραμα. Το «EUROPEAN EXPRESS» προσέκρουσε στη δεξιά πλευρά του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «AQUA JEWEL», προκαλώντας του υλικές ζημιές, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε στο διπλανό δεξαμενόπλοιο «ΣΩΤΗΡΙΑ», προκαλώντας του υλικές ζημιές. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το «EUROPEAN EXPRESS» προσδέθηκε με ασφάλεια και με τη συνδρομή ρυμουλκού στην αρχική του θέση.
Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...