18 Ιουλ 2017

Το “Rainbow Warrior” της Greenpeace στη Σύρο

Στις 30 και 31 Ιουλίου, το πλοίο-σύμβολο της Greenpeace, το “Rainbow Warrior ΙΙΙ” θα βρίσκεται στο λιμάνι της Σύρου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας για λιγότερο πλαστικό και περισσότερη Μεσόγειο.
Για δύο μέρες, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί δωρεάν σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος της ρύπανσης από τα πλαστικά και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Επίσης, θα μάθει πώς μπορεί να προστατέψει τη θάλασσα από την εισβολή των πλαστικών μίας χρήσης.
Στις 30 Ιουλίου, το πλοίο θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:00και στις 31 Ιουλίου από τις 17:00 μέχρι τις 19:00. Μάλιστα, στις 30 Ιουλίου, από τις 20:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μία εορταστική εκδήλωση για το κλείσιμο της περιοδείας του πλοίου στην Ελλάδα, που θα είναι μία γιορτή χωρίς πλαστικά μίας χρήσης. Θα σερβίρεται κρασί ή χυμός για το κοινό σε ποτήρι που δεν είναι μίας χρήσης, θα υπάρχει μουσική και οι παριστάμενοι θα διασκεδάσουν χωρίς πλαστικό!
Όπως τονίζει η Greenpeace, η θάλασσα στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, μετατρέπεται κάθε μέρα σε μία τεράστια χωματερή πλαστικών σκουπιδιών. Πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης (σακούλες, μπουκάλια, ποτήρια κ.α.) βρίσκονται παντού, ακόμα κι εκεί που δεν φαίνονται, καθώς μπορούν να διασπαστούν σε μικροσκοπικά κομμάτια. Έτσι η περιβαλλοντική οργάνωση απευθύνεται σε όλους, προκειμένου να αλλάξουμε νοοτροπία, να μειώσουμε ριζικά το πλαστικό μίας χρήσης στη ζωή μας και να σώσουμε τη θάλασσα! Αλλάζοντας τις συνήθειες μας με απλές και εύκολες κινήσεις, φροντίζουμε ώστε η κληρονομιά που θα αφήσουμε πίσω μας να μην είναι τα σκουπίδια μας!
Διαβάστε εδώ για το πρόβλημα των πλαστικών στην Ευρώπη
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...