22 Ιουλ 2017

Σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο N. Αιγαίου συμπαραστέκεται στην Κω

Tην έμπρακτη κι άμεση συμπαράστασή του στο νησί της Κω μετά τον φονικό σεισμό των 6, 7 Ρίχτερ εκφράζει σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, λαμβάνοντας αποφάσεις που εστιάζουν στην οικονομική και πρακτική στήριξή του, μετά τις αμέτρητες πληγές που μετρά από το “χτύπημα” του Εγκέλαδου.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων που συμμετείχαν στην συνεδρίαση του περιφερειακού συλλογικού οργάνου σε Σύρο και Ρόδο με τηλεδιάσκεψη ενέκρινε την αναβολή των θεμάτων της προγραμματισμένης ατζέντας, συζητώντας μόνον και υπερψηφίζοντας την πρόταση αύξησης του σχετικού κωδικού της Πολιτικής Προστασίας από 200 χιλ. ευρώ σε 460 χιλ. ευρώ.
Παράλληλα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι ομόφωνα αποφάσισαν να εκχωρηθεί στην - ευέλικτη από άποψη συνεδριάσεων - Οικονομική Επιτροπή, η αρμοδιότητα της λήψης αποφάσεων που θα σχετίζονται με υλοποίηση παρεμβάσεων κι έργων για την Κω, ενώ επιπλέον, στήριξαν από κοινού την τροποποίηση του προϋπολογισμού για να προωθηθεί ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ στη διάθεση της ΠΝΑι για το λιμάνι του νησιού που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.
Ήδη, όπως ενημερώθηκε το σώμα, στην Κω έχει μεταβεί ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ όπως ειπώθηκε από το σύνολο των ομιλητών, η σημερινή στάση του περιφερειακού συμβουλίου δηλώνει την έμπρακτη και ηθική στήριξη στο νησί της Δωδεκανήσου που έχει πληγεί αλλά κι έχει δοκιμαστεί σε μεγάλο βαθμό μετά και από τις προσφυγικές ροές που έχει δεχθεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως, εκ μέρους της περιφερειακής συμβούλου από την Κω, Ειρήνης Σβύνου, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής της μεταφέρθηκε γλαφυρά η ανάγκη στήριξης στο νησί, στους κατοίκους και τους επισκέπτες του, ενώ θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί πως, στη διάρκεια της σύντομης συνεδρίασης τονίσθηκε κατηγορηματικά ότι και ο λαός των Κυκλάδων συμπαραστέκεται στην Κω.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,5 R που εκδηλώθηκε στις 01:31 σήμερα 21 Ιουλίου 2017, συνιστά στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης της Κω τα ακόλουθα:
α. Να μην προσεγγίζουν τα κτίρια που υπέστησαν ζημιές.
β. Να αποφεύγουν να επισκεφθούν περιοχές και δρόμους έντονων μορφολογικών κλίσεων στις οποίες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κατολισθήσεων
γ. Να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και μην δίνουν βάση , πολύ περισσότερο να μην αναπαράγουν, στις φημολογίες.
Όσοι κάτοικοι της Κω επιθυμούν έλεγχο των κτιρίων τους, να απευθύνονται στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω, οδός Σκ. Ζερβού 40, τηλέφωνο 2242061507.
Η Κως υπέστη μια σκληρή δοκιμασία και άντεξε. Κάθε λεπτό που περνά, η Κως επιστρέφει στους ομαλούς ρυθμούς της. Η κρατική μηχανή βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε θέματος απαιτεί άμεση διαχείριση.
Η πρώτη μέριμνα αφορούσε την ανθρώπινη ζωή και σε αυτό το στάδιο η προσοχή περνά στον έλεγχο των υποδομών και του δομημένου περιβάλλοντος.
Με συνεχείς ανακοινώσεις του, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας θα ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού για οποιοδήποτε θέμα απαιτηθεί.
Η ανακοίνωση του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου
Υπό τη σκιά του φονικού εγκέλαδου που έπληξε την Κω σε ένδειξη σεβασμού προς τους πολίτες και την τοπική κοινωνία, διεκόπη για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

  • Λήφθηκαν μόνο οι απαραίτητες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
  • Ενισχύθηκε ο κωδικός της Πολιτικής Προστασίας με τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος Δωδεκανήσου.
  • Εξουσιοδοτήθηκε η Οικονομική Επιτροπή για τη διαχείριση της του έκτακτου γεγονότος της Κω.

Με την προσοχή όλων να είναι στραμμένη στην ανακούφιση των πληγέντων, στην ασφάλεια των πολιτών της Κω και στην ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ομαλότητας, συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, με τα μέλη του να εκφράζουν τη θλίψη και τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες από το φονικό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα το νησί του Ιπποκράτη.
Το Σώμα, σε ένδειξη σεβασμού στους πολίτες και την τοπική κοινωνία της Κω, που πασχίζει ακόμη να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσε ο Εγκέλαδος, αποφάσισε τη διακοπή της συνεδρίασης για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, αφού προηγουμένως ενέκρινε εκτός ημερησίας διατάξεως και λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, την τροποποίηση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος της Π.Ε. Δωδεκανήσου για την ενίσχυση του Κώδικα Πολιτικής Προστασίας και αποφάσισε όπως εξουσιοδοτήσει την Οικονομική Επιτροπή σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του έκτακτος γεγονότων της Κω.

Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...