23 Ιουλ 2017

ΠΕΝΕΝ: σχεδιάζει κινητοποιήσεις με αφορμή την κατάσταση στο λιμάνι της Ραφήνας;

Το λιμάνι της Ραφήνας συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα όχι μόνο της φετινής χρονιάς αλλά και των επόμενων ετών… Η απόφαση σχεδόν όλων των ακτοπλοϊκών εταιρειών να …επενδύσουν με δρομολόγια προς τις Κυκλάδες μέσω του συγκεκριμένου λιμανιού έχει προκαλέσει αναστάτωση. Και όλοι μιλάνε για τη περίφημη «ναυμαχία»… Υπάρχουν αντιδράσεις, κόντρες και γκρίνια καθότι μοιάζει η λειτουργία του λιμανιού να μην έχει … όχι έλεγχο αλλά μία τυπική άνωθεν επίβλεψη. Με ότι κι εάν σημαίνει αυτό…
Και όπως έχουμε διαβάσει, ήδη μία εταιρεία (Golden Star Ferries) θέλει να αποδρομολογήσει πλοίο και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των χειμερινών δρομολογίων της προς τις Βόρειες Κυκλάδες. Επίσης, χθες Παρασκευή 21 Ιουλίου υπήρχε συνάντηση στην Αθήνα, σε κεντρικό επίπεδο για  το μέλλον του λιμανιού με τον Μιχάλη Σακέλλη από τη θέση του Προέδρου του ΣΕΕΝ να δηλώνει το λιμάνι, όπως είναι σήμερα,  δεν  θα μπορέσει να εξυπηρετήσει  ούτε τα δρομολόγια γα το 2018.
Και συν τοις άλλοις χθες, είχαμε την αποστολή δελτίου Τύπου από την ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) όπου μιλάει για «αγωνιστικές δράσεις» που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα στο λιμάνι της Ραφήνας σε όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία, μετά τα σοβαρά προβλήματα (παραβιάσεις ωρών ανάπαυσης και εργασίας, των όρων της ΣΣΕ και της ναυτικής νομοθεσίας και μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών) που διαπίστωσε κλιμάκιο του Σωματείου. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Από καθυστερήσεις αναχωρήσεων πλοίων έως και κατάληψη του λιμανιού…. Όμως, όπως σημειώνεται θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση προς όλες τις αρμόδιες αρχές και το επιβατηγό κοινό.
Ας δούμε τι αναφέρει το δελτίο Τύπου που  υπογράφει ο πρόεδρος κος Αντώνης Νταλακογεώργος και ο Γ.Γραμματέας Νικόλαος Κροκίδης…
«Στα πλαίσια της Πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης της ΠΕΝΕΝ το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ της ΠΕΝΕΝ, υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΕΝ και των Ναυτιλιακών Ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην γραμμή Ραφήνας – Κυκλάδων. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε από την πλευρά της ΠΕΝΕΝ ότι στο σύνολο των ανωτέρω πλοίων σημειώνονται και καταγράφονται σειρά παραβιάσεων που αφορούν την Δ.Σ 180 περί ωρών ανάπαυσης και εργασίας, των όρων της οικίας ΣΣΕ καθώς και της ναυτικής νομοθεσίας ενώ δεν καταβάλλονται οι δεδουλευμένες υπερωρίες.
Στην κατεύθυνση αυτή η ΠΕΝΕΝ ζήτησε από τις αρμόδιες εποπτικές και ελεγκτικές αρχές του ΥΕΝ να ανταποκριθούν στην αποστολή τους για να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η ισχύουσα νομοθεσία.
Αρχικά οι εμπλεκόμενες εταιρίες αναγνώρισαν σε ορισμένο βαθμό τα παραπάνω προβλήματα ενώ στην συνέχεια στην προγραμματισμένη σύσκεψη στο ΥΕΝ στις 21/7/2017 από κοινού αποφάσισαν και δεν προσήλθαν για να οριστικοποιηθεί η θέση τους για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη συνεδρίασε το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ και ομόφωνα αποφάσισε να πραγματοποιηθεί αγωνιστική δράση στο σύνολο των Ακτοπλοϊκών πλοίων που έχουν αφετηρία το λιμάνι της Ραφήνας.
Για τον σκοπό αυτό θα ανακοινωθεί την Δευτέρα η μορφή, η έκταση και η ακριβής ημερομηνία της αγωνιστικής δράσης της ΠΕΝΕΝ.
Οι εμπλεκόμενες εταιρίες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα που θα παρουσιασθούν στην εκτέλεση των δρομολογίων για την επόμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά της ΠΕΝΕΝ θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση προς όλες τις αρμόδιες αρχές και το επιβατηγό κοινό.
Κλείνοντας θέλουμε να σημειώσουμε ότι η ΠΕΝΕΝ δεν πρόκειται να ανεχθεί να συγκαλύψει την ανομία, την συστηματική εφοπλιστική παραβατικότητα και την καταπάτηση των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων του κλάδου μας και όλων των Ναυτεργατών».
Πηγή : https://www.naxospress.gr/ 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...