23 Ιουλ 2017

Δεν ειναι νερό αυτό που πίνουμε Δήμαρχε

Διακοπή νερού για αρκετές ώρες έγινε χθές στην Χώρα της Σερίφου σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη ξεκίνησε όταν κάηκε μια αντλία.. και με το που πήρε το απόγευμα μπρος η νέα.. έφερε λάσπες στις βρύσες... τα καζανάκια "κάνανε σαν την κόρνα του Κοραή" όπως λέγανε αρκετοί..... οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι τις δεξαμενές δεν τις καθαρίζουν ...φυσικά και μετά απορούμε γιατί έχουμε θέματα γαστρεντερικής φύσεως... αυτή τη στιγμή έχει καθαρίσει μεν.. αλλά δεν υπάρχει πίεση καθόλου
Γράφει ο Achilleas Gazis
Χτες το μεσημέρι στη Χώρα κόπηκε ξαφνικά το νερό για πολλές ώρες και προς το βράδυ επανήλθε σαν καφέ λάσπη. Σήμερα το πρωί δεν έχει ακόμα καθαρίσει τελείως, περιέχει σχεδόν αόρατα μικροσωματίδια, είναι επικίνδυνο για κατανάλωση και καταστρεπτικό για οποιαδήποτε συσκευή (πλυντήριο, καφετιέρα κτλ.) ή και εξάρτημα του δικτύου (βρύση, καζανάκι, φίλτρα).
Θα περίμενε κανείς από την δημοτική αρχή μια στοιχειώδη ενημέρωση για την προστασία της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών , αλλά φαίνεται πως αυτή χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο για «σοβαρά» θέματα, όπως το «θαύμα» της Παναγίας Ακρωτηριανής και ο εορτασμός του.
Το γεγονός αυτό αποτελεί το αποκορύφωμα της περίπου εγκληματικής αδιαφορίας που από χρόνια επιδεικνύεται ως προς την εξασφάλιση της καλής ποιότητας πόσιμου νερού στη Σέριφο με συστηματική χλωρίωση, σωστή και τακτική δειγματοληψία και έγκαιρη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης. Οι προσπάθειες μας να συγκινηθούν οι αρμόδιοι με το θέμα και να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έπεσαν πάντοτε στο κενό.
Είναι ΚΡΙΜΑ να πίνουμε πλέον εμφιαλωμένο νερό σ’ ένα κυκλαδονήσι (από τα ελάχιστα) που ήταν φημισμένο για τα πολλά και καλά υπόγεια νερά του.

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...