23 Ιουλ 2017

Αντίθετη η ΚΕΔΕ στη συγχώνευση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων

Τη συγχώνευση και ενοποίηση των Λιμενικών Ταμείων της χώρας εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ναυτιλίας, με τη σχετική συζήτηση να επανέρχεται στο προσκήνιο και να αφορά στη διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Λιμενικής Διακυβέρνησης και ειδικότερα στο θέμα της ενοποίησης των Λιμενικών Ταμείων.
Στο πλαίσιο αυτό και αφού έχουν συγκεντρωθεί οι σχετικές προτάσεις θα γίνουν ειδικές συναντήσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Μία τέτοια συνάντηση με την ΚΕΔΕ θα έχει ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, την Τετάρτη στην Αθήνα.
Η στάση που φαίνεται να έχει μέχρι στιγμής σχηματιστεί από πλευράς ΚΕΔΕ για το θέμα, είναι η αντίθεσή της στο ενδεχόμενο συγχωνεύσεων των Λιμενικών Ταμείων με το αιτιολογικό ότι θα απαξιωθούν  λιμάνια υψηλών προδιαγραφών, βιώσιμα  και αυτοτελή, και θα επηρεαστούν αρνητικά τόσο οι Δήμοι όσο και οι τοπικές οικονομίες.
Σύμφωνα με πληφορορίες το κυβερνητικό σχέδιο το οποίο θα διαμορφωθεί στις λεπτομέρειές του από το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπει τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού Οργανισμού στην έδρα κάθε Περιφέρειας, όπου υπάρχουν λιμάνια όπου θα «ενσωματωθεί» και η διαχείριση όλων των υπολοίπων Λιμενικών Ταμείων.

πηγή: aftodioikisi.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...