17 Ιουλ 2017

Την επαναφορά των εκπτώσεων στις μετακινήσεις για τους αστυνομικούς υπαλλήλους ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων

Την επαναφορά των εκπτώσεων που απολάμβαναν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι στις μετακινήσεις, ζητά με έγγραφό της προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων.
Σε συνέχεια των επαφών, που είχε το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κατά την επίσκεψή του, μεταξύ άλλων νησιών των Κυκλάδων και στη Σύρο, το συλλογικό όργανο των αστυνομικών, που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές, ζητά και εγγράφως την επαναφορά των ελαφρύνσεων, που προβλέπονταν για τους ένστολους, στον τομέα των μετακινήσεων.
Σύμφωνα με την Ένωση, το αίτημα οφείλεται στη δραστική μείωση των αποδοχών των ένστολων, σε συνδυασμό με την κατάργηση του ειδικού συντελεστή φορολογίας στις νησιωτικές περιοχές, και δεδομένου, ότι βάσει της φύσης του επαγγέλματος, απαιτούνται ημι-μόνιμες μετακινήσεις σε περιοχές εκτός του τόπου κατοικίας των υπαλλήλων.
Σημειώνεται, πως το έγγραφο της Ένωσης έχει κοινοποιηθεί επίσης στους βουλευτές των Κυκλάδων, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αστυνομικών νησιωτικών περιοχών.
450 ευρώ για μία μετακίνηση μετ’επιστροφής
Όπως επισημαίνει στο έγγραφό της η Ένωση, «η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, που υπηρετούν στα νησιά των Κυκλάδων, κατάγονται από την ηπειρωτική χώρα και όταν λαμβάνουν τις άδειές τους έχουν ως επί το πλείστον προορισμό τους, τον τόπο καταγωγής τους. Η μετακίνηση τους από τα περισσότερα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα γίνεται αποκλειστικά με τα ακτοπλοϊκά μέσα συγκοινωνίας».
Η ΈΑΥΚ υπενθυμίζει δε, πως τα τελευταία χρόνια «οι αστυνομικοί έχουμε υποστεί σημαντικές μειώσεις στους μισθούς μας, γεγονός που σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος ζωής στην νησιωτική χώρα, και δη όπως αυτό μεταβλήθηκε με την τελευταία κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. και την εξομοίωσή τους με την υπόλοιπη χώρα, δημιουργούν σημαντική οικονομική επιβάρυνση», αναφέροντας ενδεικτικά, πως «για να μετακινηθεί μια τετραμελής οικογένεια με αυτοκίνητο από κάποιο νησί των Κυκλάδων ως το λιμάνι του Πειραιά, μετ’ επιστροφής, χρειάζεται κατά μέσο όρο, περίπου, το ποσό των 450 ευρώ».
Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 3324/1/15/03 από 03-04-2003 Κ.Υ.Α Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου(ΦΕΚ Β-438/11-04-2003), καθορίστηκαν για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι κατηγορίες προσώπων που δικαιούνται έκπτωση επί του εκάστοτε ισχύοντος ναύλου, κατά τη διακίνηση τους με όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία, ανεξαρτήτως τρόπου δρομολογήσεως. Μεταξύ των κατηγοριών αναφέρονται και «...οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, οπλίτες των ένοπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εν ενεργεία ταξιδεύοντας ιδιωτικώς με τα ακτοπλοϊκά Ε/Γ πλοία όλων των γραμμών με έκπτωση 50% με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητας». Για τις μετακινήσεις των προσώπων αυτής της κατηγορίας η δαπάνη βαρύνει τους οικείους φορείς μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ωστόσο, στη συνέχεια εκδόθηκε η υπ’ αριθμ.3324.1/01/13 από 15/07/2013 Απόφαση κ. Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου, η οποία  κατάργησε πλήρως την έκπτωση στους αστυνομικούς, κ.α.
Ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς των αστυνομικών
Στο αίτημά τους προς το Γενικό Γραμματέα, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, οι αστυνομικοί των Κυκλάδων, αναφέρουν πως «φρονούμε ότι είναι επιβεβλημένη, η από μέρους σας παρέμβαση, προκειμένου εκδοθεί νέα Κ.Υ.Α που θα διασφαλίζει τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις των συναδέλφων που υπηρετούν στην νησιωτική χώρα, με έκπτωση στην τιμή των εισιτηρίων κατά 50%, τόσο για τους ιδίους όσο και για τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγο- τέκνα) κατά ανώτατο όριο δυο φορές το χρόνο [δηλαδή όταν λαμβάνουν την Κανονική και την Βραχεία άδεια, αρθ. 1 και 17 του Π.Δ 27/1986 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) οι αστυνομικοί δικαιούνται δύο (2)  βασικές άδειες: α) Κανονική και β) Βραχεία και εφοδιάζονται από την υπηρεσία τους, κάθε φορά, με Φύλλο Αδείας, το οποίο αναγράφει τον τόπο διάνυσης και το χρόνο αναχώρησης και άφιξη]».
Προτείνεται δε, «προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια για την λήψη της έκπτωσης, να επιδεικνύεται το Φύλλο Αδείας από τον δικαιούχο αστυνομικό και όσον αφορά στα μέλη της οικογένειάς του (σύζυγος - τέκνα) τα Βιβλιάρια Υγείας ή οιοδήποτε Δημόσιο έγγραφο θεωρηθεί επαρκές για την πιστοποίηση της συγγενικής σχέσης».
Κλείνοντας, και απευθυνόμενη προς τον κ. Αναγνωστάκη, η Ένωση τονίζει, πως «θεωρούμε δεδομένο ότι θα επιδείξετε προσωπικό ενδιαφέρον, όπως έχετε κάνει και στο παρελθόν, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά μας ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των αστυνομικών που υπηρετούν στη νησιωτική Ελλάδα».
Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...