19 Ιουλ 2017

Εισαγγελέας αναίρεσε το βούλευμα απαλλαγής του Γεωργίου

Αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο απάλλασσε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα στελέχη της Αρχής από το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, που αφορούσε στην τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009, με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στα μνημόνια, άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε πως το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο απαλλάσσονται οι κατηγορούμενοι έχει νομικά σφάλματα.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δημιουργεί μάλλον «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά από ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές δεσμεύθηκε ότι θα αποζημιώσει τον Ανδρέα Γεωργίου για τα δικαστικά έξοδα που έχει καταβάλλει για νομική κάλυψη σε δικηγόρους.

Είναι η δεύτερη φορά που η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ασκεί αναίρεση σε απαλλακτικό βούλευμα που αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχηματίσθηκε έπειτα από καταγγελίες της πανεπιστημιακού και πρώην μέλους της Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Αρχή παραποίησης των οικονομικών στοιχείων για το έλλειμμα της χώρας το φθινόπωρο του 2009, με στόχο την ένταξη της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης (μνημόνιο).

Το 2015 είχε εκδοθεί και πάλι απαλλακτικό βούλευμα για τους τρεις κατηγορούμενους, όσον αφορά την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, το οποίο ωστόσο αναιρέθηκε στη συνέχεια με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (1331/2016), με αποτέλεσμα η δικογραφία να επιστρέψει στο Εφετείο και εισαχθεί εκ νέου προς κρίση στο Συμβούλιο Εφετών.
Πηγή : https://www.thepressproject.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...