20 Ιουλ 2017

Πειραματόζωο ιδιωτικοποίησης του νερού

Η πρωτοβουλία Πολιτών στην Ευρώπη με την ονομασία «Right to Water» ήταν η πρώτη που στέφθηκε με επιτυχία, όταν το 2013 κατάφερε να συγκεντρώσει 2.000.000 υπογραφές εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού – με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η Κομισιόν να εξαιρέσει τις εταιρείες ύδρευσης από τις αποκρατικοποιήσεις.
Εν τούτοις σήμερα, με τη βοήθεια της Τρόικας και της Ελλάδας, επιχειρεί να αναιρέσει την υπόσχεση της – γεγονός που κινητοποίησε τους ακτιβιστές της ΕΕ, οι οποία δημιούργησαν μία πλατφόρμα στο διαδίκτυο με την ονομασία «We Move» που, σε συνεργασία με το δίκτυο «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα» συγκέντρωσε 170.000 υπογραφές.
Οι υπογράφοντες από τη Γερμανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία και την Ελλάδα απαιτούν το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων των ελληνικών εταιρειών ύδρευσης, καθώς επίσης μία εγγύηση χαμηλού κόστους της παροχής νερού – καταθέτοντας τις υπογραφές στο Γερμανό (ως συνήθως) επικεφαλή του Euro Working Group κ. T. Wieser.  Θεωρούν δε πως με τη βοήθεια του ελληνικού Δούρειου Ίππου γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δεδικασμένο – το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
Υπενθυμίζουμε πως μαζί με το μετρό της Αθήνας, σχεδιάζεται η πώληση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ – ενώ η δόση του δανείου που εγκρίθηκε στην Ελλάδα θέτει ως προϋπόθεση έσοδα ύψους 6 δις € έως το 2018 από ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ άλλων του Ταχυδρομείου, του Ολυμπιακού Σταδίου κοκ.
Για τις εταιρείες ύδρευσης ο κυριότερος ενδιαφερόμενος είναι η γαλλική SUEZ – ενώ η Κομισιόν δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδια για τις ιδιωτικοποιήσεις του νερού, ψευδόμενη φυσικά αφού συμμετέχει στην τετραμερή επιτροπή εποπτείας της Ελλάδας.
Ο εξευτελισμός πάντως της κυβέρνησης του «σκίζουμε τα μνημόνια» δεν έχει τελειωμό -των Ελλήνων ουσιαστικά που, παρά το ότι ληστεύονται και καταστρέφονται μεθοδικά από αυτούς που θεώρησαν ανόητα ότι θα τους προστατέψουν από την Τρόικα, συνεχίζουν να αδιαφορούν απολαμβάνοντας τα μπάνια τους, τις τηλεοπτικές εκπομπές τους και τον ύπνο του δικαίου.
Πηγή : http://www.analyst.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...