26 Ιουλ 2017

Υποβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλουν σύμβουλοι και παρατάξεις της μειοψηφίας

Πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του ρόλου που αυτό παίζει ως ανώτατο όργανο διακυβέρνησης στο Νότιο Αιγαίο.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο, τόσο οι παρατάξεις της μειοψηφίας, όσο και μεμονωμένοι σύμβουλοι (ανάμεσα στους οποίους και πρώην μέλη της παράταξης Χατζημάρκου) εξέφρασαν την άποψη ότι εδώ και καιρό παρατηρούν μια προσπάθεια υποβάθμισης του Συμβουλίου, αφού δεν πραγματοποιούνται τακτικά συνεδριάσεις, ενώ σημαντικά θέματα έρχονται εκτός ημερήσιας διάταξης χωρίς τις κατάλληλες εισηγήσεις, λίγο πριν εκπνεύσουν οι προθεσμίες που τα αφορούν.
perifereiako 24 ioylioy 2
«Μου θυμίζει την κυβέρνηση, για την οποία όλα είναι έκτακτα και όλα τα περνάει σε μια βραδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαχαιρίδης, με τον (ανεξάρτητο πλέον) σύμβουλο Άγγελο Ανανία να μην διστάζει να κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο Κώστα Μπιζά για τον τρόπο που λειτουργεί το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ένα βήμα παρακάτω πήγε την κριτική ο Κυκλαδίτης σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βαγγέλης Σιγάλας, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Μπίζα ότι δεν αφήνει να εισακούγονται οι προτάσεις της παράταξης του.
perifereiako 24 ioylioy 3
Όλα τα παραπάνω αντέκρουσε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. «Η σύγκριση με τις τακτικές της κυβέρνησης είναι εκ του πονηρού και για να αποπροσανατολίσουμε» απάντησε στον κ. Μαχαιρίδη, ενώ «δικαιολόγησε» τα όσα άκουσε από τους συμβούλους της μειοψηφίας, αφού οφείλουν να ασκήσουν αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση, όμως, που σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο δεν πρέπει να μένει στα λόγια, αλλά να περιλαμβάνει και πράξεις, όπως την κατάθεση τεκμηριωμένων αντιπροτάσεων.
Τέλος, όσον αφορά στην καθυστερημένη σύγκληση συνεδριάσεων, ο περιφερειάρχης την απέδωσε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, η οποία αποτελεί τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία της.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...