24 Ιουλ 2017

Τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων επισκέφθηκε ο υποψήφιος επενδυτής για το ναυπηγείο του Νεωρίου

Τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκε στις 21/7/2017στο γραφείο του ο ιδρυτής και πρόεδρος της Onex Πάνος Ξενοκώστας, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Σύρο, μετά τη γνωστοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντός του για την εξαγορά του ναυπηγείου του Νεωρίου.
Ο κ. Ξενοκώστας ενημέρωσε τον κ. Λεονταρίτη για τις διαδικασίες υλοποίησης του επενδυτικού του εγχειρήματος και εξέφρασε την αισιοδοξία του για «την ευδοκίμηση της προσπάθειας διάσωσης και ανάπτυξης του πιο ιστορικού ναυπηγείου στη Μεσόγειο». «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την τοπική κοινωνία του νησιού και τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, για την τεράστια και ζεστή “αγκαλιά” τους στην νέα μου προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, θα καταφέρουμε να ξαναδώσουμε στο ναυπηγείο τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του αξίζει» δήλωσε ο κ. Ξενοκώστας, δεσμευόμενος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των διαδικασιών μεταβίβασης του Νεωρίου.
leontaritis ksenokostas 2
Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έμπρακτο επενδυτικό ενδιαφέρον συνέχισης της λειτουργίας του ναυπηγείου, ευχόμενος «αυτό να οδηγήσει στη λύση του αδιεξόδου, μετατρέποντας τη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα του νησιού σε μια υγιή επιχείρηση προς όφελος των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας του νησιού». «Σύσσωμη η συριανή κοινωνία επιθυμεί να δει το Νεώριο να λειτουργεί σε διαφορετική βάση από αυτήν που όλοι ζήσαμε τα τελευταία χρόνια» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, τονίζοντας ότι «η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε οποιοδήποτε υγιές επενδυτικό σχέδιο εγγυηθεί τη δημιουργία βιώσιμης προοπτικής για τη επιχείρηση, δίνοντας νέα αναπτυξιακή πνοή στο ναυπηγείο».
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...