26 Ιουλ 2017

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα η έκτακτη συνεδρίαση για νερό και λύματα.

500 και πλέον οι υπογραφές διαμαρτυρίας της Λαϊκής Συνέλευσης των Κατοίκων της Μήλου
Φωνή λαού – Οργή Θεού! Με την παρουσία 200 ατόμων μέσα και έξω από την αίθουσα του δημαρχείου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση, που λόγω της φόρτισης πολλών παρευρισκομένων είχε αρκετές στιγμές εκρήξεων που μόνο πολιτισμένες δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν.
Δημότες κάθε ηλικίας, από όλα τα χωριά της Μήλου, τουριστικά και μη όπως θα τα ξεχώριζε και ο δήμαρχος Μήλου, έδωσαν το παρόν με καθόλου φιλικές διαθέσεις προς την δημοτική αρχή.
Την ατμόσφαιρα εξόργισε ακόμη περισσότερο η πρόταση-πρόκληση, γιατί περί τέτοιας πρόκειται, να συζητηθεί προ ημερησίας σε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση το θέμα για «Λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020».
ektakto-nero-lymata1
Για μία και πλέον ώρα γίναμε μάρτυρες ακραίων συμπεριφορών από αγανακτισμένους πολίτες που δεν δέχονταν πια το «κούνημα του δαχτύλου». Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Βασίλης Καμακάρης προσπαθησε να βάλει μία σειρά στην διαδικασία βάσει των κανονισμών, αλλά έκανε το λάθος να χάσει την ψυχραιμία του αρκετές φορές υψώνοντας τον τόνο της φωνής του, ενώ πάνω που πήγε να ηρεμήσει η κατάσταση με την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ.Φραγκίσκου Ζούλια αποφάσισε να λάβει το λόγο η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης για την επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης, κα.Ζαμπέτα Τούρλου. Στα όρια της πρόκλησης η συμπεριφορά της που ζήτησε πριν μιλήσει να μην ακολουθήσουν παλαμάκια (Θου Κύριε!). 
ektakto-nero-lymata2
Έρχεται επέκταση της μονάδας αφαλάτωσης
Στο θέμα της ύδρευσης δείχνει να δίνεται μια σωστή λύση μετά από 7 χρόνια αδράνειας. Το μεγάλο κέρδος της λαϊκής κινητοποίησης ήταν η χθεσινή μέρα να είναι ουσιαστικά το σημείο μηδέν για το τα σημερινά προβλήματα. Το θετικό της όλης υπόθεσης των τελευταίων ημερών είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος προσγειώθηκε (κάπως ανώμαλα) στην πραγματικότητα και μετά από τόσα χρόνια λανθασμένων χειρισμών πάνω στο θέμα της αφαλάτωσης, επιτέλους κατάλαβε ότι λύση μπορεί να δοθεί μόνο από την επέκταση της σημερινής μονάδας της ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΑΕ. Εκπρόσωποι της εταιρείας που ήταν παρόντες δήλωσαν ότι η είναι έτοιμη να προχωρήσει υπό προϋποθέσεις σε εγκατάσταση άλλων 1.500 κ.μ ημερησίως και ουσιαστικά να εξασφαλίσει την επάρκεια νερού για αρκετά χρόνια. Αυτή η τόσο σημαντική είδηση ήταν το μόνο ευχάριστο που συζητήθηκε στο θέμα του νερού, γιατί υπήρχε και μια σειρά από άλλα που έκαναν πολλούς να αγανακτούν όταν τα άκουγαν:
Εκατό ολόκληρα χιλιάρικα μπορεί να φθάσει η δαπάνη της μεταφοράς νερού με βυτιοφόρα από πηγές που δεν έχουν ελεγχθεί υγειονομικά και το οποίο αναμιγνύεται με το αφαλατωμένο!
Στη νέα γραμμή του Κάστρου χρησιμοποιήθηκαν και πάλι μεταλλικοί σωλήνες όταν γνωρίζουμε καλά ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για το κόκκινο νερό!
Σε βάθος 3ετίας και βλέπουμε για το αποχετευτικό
Στο θέμα της αποχέτευσης η συζήτηση κύλισε σε ηπιότερο κλίμα κυρίως γιατί ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει. Το θέμα της επικινδυνότητας για την υγεία των κατοίκων προσπεράστηκε για ευνόητους λόγους και το σημαντικότερο που ειπώθηκε είναι ότι ακόμα κι αν καταφέρει να εντάξει ο Δήμος Μήλου την αγορά τριών μονάδων επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητας 100 κ.μ, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (πήρε χθες το συμβούλιο την απαιτούμενη απόφαση) η προθεσμία υποβολής πρότασης λήγει στις 31/7!
Η δε προμήθεια τους δεν θα γίνει σε λιγότερο από 9 μήνες από την ημερομηνία ένταξης που δεν ξέρουμε πότε θα γίνει! Ο απαιτούμενος χρόνος για την κατασκευή ενός μεγαλύτερου έργου επεξεργασίας λυμάτων είναι περίπου τρία χρόνια, εφόσον έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, κάτι το οποίο δεν έχει καν ξεκινήσει!
Έρχονται μηνύσεις…
Αρκετοί κάτοικοι  είναι έτοιμοι προχωρήσουν σε μηνύσεις για τα όσα γίνονται στο θέμα των λυμάτων. Τις επόμενες μέρες τα στοιχεία θα κατατεθούν σε νομικό γραφείο της Αθήνας για περαιτέρω ενέργειες
Πηγή : https://www.mileikanea.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...