22 Ιουλ 2017

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κέας

Μοναδικές στιγμές πολιτισμού, τέχνης, μουσικής, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, αλλά και αυθεντικές τζιώτικες στιγμές περιμένουν και φέτος τους κατοίκους και επισκέπτες της Κέας.
Πανηγύρια, συναυλίες, ημερίδες, περιβαλλοντικές δράσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις και παραστάσεις, παραμύθια αλλά και τα εγκαίνια του αρχαίου θεάτρου της Καρθαίας θα γεμίσουν τις μέρες και τις νύχτες του κοινού αυτό το καλοκαίρι.
«Αγώνας και Ελευθερία» είναι το θέμα της 15ης Γιορτής Παραμυθιών, με αφηγητές και μουσικούς από όλο τον κόσμο, που από σήμερα έως και τις 30 Ιουλίου θα περιπλανηθούν σε μονοπάτια, πλατείες, παραλίες και άλλα σημεία της Κέας.
Οι ήρωες των παραμυθιών θα επισημάνουν τη σημασία του αγωνίζεσθαι για την ελευθερία, αλλά και της ελευθερίας του αγωνίζεσθαι. Με ιστορίες για αγώνες κάθε είδους και με αφηγήσεις για την αναζήτηση της ελευθερίας ξεκινά η φετινή Γιορτή Παραμυθιών της Κέας και μ’ αυτές φιλοδοξεί να παρηγορήσει, να δώσει ελπίδα και να μας κάνει να νιώσουμε το απελευθερωτικό αεράκι των μύθων και των παραμυθιών.
Αύγουστος
Έργα ζωγραφικής και αγιογραφίας της Αργυρούς Χαρβαλιά θα θαυμάσουν οι επισκέπτες του Πνευματικού Κέντρου «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορρησία από 1 έως 7 Αυγούστου.
Στο Αγροτικό, Λαογραφικό & Πολιτιστικό Μουσείο στον Μυλοπόταμο θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Έλλης Πασπαλά «Η Έλλη με τον Τάκη και τον James», την Παρασκευή 4 Αυγούστου.
Την ίδια ημέρα, ανοίγει την πόρτα της στο ιστορικό Δημαρχείο στην Ιουλίδα η έκθεση ζωγραφικής του Σίμου Δεμέναγα «Μια γεύση από τον τόπο μου» η οποία θα διαρκέσει έως 20 Αυγούστου.
Το καθιερωμένο πανηγύρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που περιλαμβάνει τέλεση Θείας Λειτουργίας και Τζιώτικο γλέντι διοργανώνει στις 6/8 ο Σύλλογος Ποισσών «Ο Άγιος Ισίδωρος».
Το παιδικό βιβλίο της Μαρίας Μουζάκη «Λάμπρος Κατσώνης, ο Κουρσάρος της Λευτεριάς» θα παρουσιαστεί στις 11 Αυγούστου στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται για ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τη ζωή και τη δράση του θρυλικού θαλασσομάχου.
Αθλητικοί αγώνες θα λάβουν χώρα στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Κορρησίας, στις 12 Αυγούστου. Τα «Σιμωνίδεια» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Απανταχού Κείων.
Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου ολοκληρώνονται με το Πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στην Πλατεία Ιουλίδας, το παραδοσιακό γλέντι στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Μεριάς από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Καρθαία» (16/8) αλλά και το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων (18/8- 20/8). Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα της Κέας και τους παραγωγούς τους στο πιο γευστικό πανηγύρι στο προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Κορρησίας.
Σεπτέμβριος
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Καρθαία» διοργανώνει την 1η Σεπτεμβρίου το πανηγύρι του Αγίου Συμεών. Την επόμενη ημέρα, θα διεξαχθεί στο Αγροτικό, Λαογραφικό & Πολιτιστικό Μουσείο ημερίδα για τη Μακρόνησο με θέμα «Μακρόνησος, Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον».
Δύο ημέρες μετά το πανηγύρι του Αγίου Σώστη από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Οτζιά  (7/9), θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή του Μούστου «Σταφύλια, μουσταλευριά και μούστος» στον Μυλοπόταμο.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τη μουσικοθεατρική παράσταση Καρθαίας, στο πλαίσιο των εγκαινίων του αρχαίου θεάτρου Καρθαίας και της εντοίχισης του Βραβείου Europa Nostra (15/9) και με την έκθεση «Οι καθοικιές και οι καθέντρες της Τζιας» στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορησσία (16/9).
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...